Αξιούμε!!!

Κάνε δική σου τη σελίδα μας.

Κύρια Σελίδα.

Εμείς...
Χάρτης
Ομιλίες
Έγραψαν...

Τα Σχολεία μας

Εκπαίδευση
Ενημέρωση
Δημοτικό & Νηπιαγωγείο
Γυμνάσιο
Τα παιδιά μας γράφουν

Δημογραφικά Στοιχεία
Κάτοικοι, Κοινοτικό Συμβούλιο, Σχολική Εφορεία

Μαθητές
Ιστορία
Ασχολίες Κατοίκων

Καταστροφή Πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Οι "Δικοί" μας Άγιοι
Χερσόνησος Αγίων

Απόστολος Ανδρέας (1)
Απόστολος Ανδρέας (2)

Άγιος Φίλωνας (1)
Άγιος Φίλων (2)
Άγιος Συνέσιος (1)
Αγ. Συνέσιος (2)
Αγία Φωτεινή
Μονή και Θαύματα του Απ. Ανδρέα
H Eπισκοπή Καρπασίας

Εγκλωβισμένοι
Το δράμα των εγκλωβισμένων
Οι εγκλωβισμένοι μας
Δολοφονίες, Ξυλοδαρμοί, Κλοπές
ΚΑΡΠΑΣΙΑ: Οι τελευταίοι των Ευρωπαίων εγκλωβισμένων
Μηνύματα Εγκλωβισμένων
Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο οδήγησαν οι Ριζοκαρπασίτες τους Τούρκους

Τα δικά μας
Ριζοκαρπασίτικες Συνταγές
Συντυχάννετε (ομιλείτε) ριζοκαρπασίτικα;
Το χωρκόν μου
Ο καιρός στο Ριζοκάρπασον

Το Ριζοκάρπασον στη μνήμη μας
Σωματεία

Ιστορία
Γεωγραφία
Τοπωνυμία
Παραλίες
Μνήμες

Πρόσωπα
Οι Ριζοκαρπασίτες γράφουν
Χερσόνησος Ηρώων
Αγνοούμενοι
Γιάννης Μανιταράς

Το Μαρίν
Νάσα Παταπίου
Πάρις Αθανασιάδης
Γιάννης/Μαρία


Φωτογραφίες
Φωτογραφίες του χθες  (1)
Νέες ανέκδοτες μαθητικές φωτογραφίες  (2)
Νέες Ανέκδοτες φωτογραφίες  (3)
Ανέκδοτες φωτογραφίες  (4)
Νέες Φωτογραφίες  (5)
Νέες μαθητικές φωτογραφίες  (6)
Φωτογραφίες σήμερα (7)
Φωτογραφίες σήμερα (8)

Μαθητικές (9)

Εφημερίδα Ριζοκαρπάσου
Τεύχος 1
Τεύχος 2
Τεύχος 3

Τεύχος 4
Τεύχος 5

Τεύχος 6
Τεύχος 7
Τεύχος 8

Τεύχος 9


Άλλες ενδιαφέρουσες σελίδες
Τα κατεχόμενα μνημεία μας

Υπουργείο Παιδείας
Κώμα Γιαλού
Νέτα
Επισκοπή Καρπασίας
Lobby for Cyprus
Cypriot Federation

Nepomak
Rizokarpasso fc
ΚατωκοπιάΤηλεφωνικοί κατάλογοι:

ΑΤΗΚ (Κύπρου)

Ο.Τ.Ε (Ελλάδας)

Αρχείο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - PRESS RELEASE

Τα νέα τέλη της ΑΤΗΚ προς τα κατεχόμενα είναι πια γεγονός.

H ΑΤΗΚ μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής της προσφοράς και σε μια προσπάθεια στήριξης και εμψύχωσης των εγκλωβισμένων, εφαρμόζει από την 1η Νοεμβρίου 2007 νέα  μειωμένα τέλη για τη χρέωση των κλήσεων που θα διενεργούνται από τους πελάτες της προς τους αριθμούς σταθερής τηλεφωνίας των εγκλωβισμένων.

 

Συγκεκριμένα, οι εν λόγω κλήσεις θα τιμολογούνται πλέον ως τοπικές αντί διεθνείς (τέλη Τουρκίας) με βάση τα πιο κάτω τέλη:

 

Κλήσεις από το Σταθερό Δίκτυο 1

                                           £                                €                  
Κατά τις ώρες Αιχμής 3        0,86 σεντ/λεπτό         1,469 cent/λεπτό     

Τις υπόλοιπες ώρες            0,78 σεντ/λεπτό          1,333 cent/λεπτό

 

Κλήσεις από το Δίκτυο Κινητής Τηλεφωνίας 2

                                           £                            €
Προγράμματα Συμβολαίου    3 σεντ/λεπτό           5,126  cent/λεπτό

Soeasy                                3,9 σεντ/λεπτό        6,664  cent/λεπτό

 

Οι πιο πάνω χρεώσεις δεν συμπεριλαμβάνουν το ΦΠΑ.

1 Για τις κλήσεις από σταθερό η χρέωση γίνεται ανά λεπτό.
2 Για τις κλήσεις από κινητό η χρέωση γίνεται ανά δευτερόλεπτο.
3 Ώρες Αιχμής 07.00 – 20.00 τις καθημερινές


______________________________________________________________________________________

Συνάντηση αντιπροσωπείας του σωματείου Το Ριζοκάρπασον με τον υπουργό Παιδείας & Πολιτισμού.

Μετά από αίτημα του σωματείου μας  πραγματοποιήθηκε στις 17/7/2007 συνάντηση αντιπροσωπείας του σωματείου μας με τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Άκη Κλεάνθους. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν κυρίως τα προβλήματα των σχολείων του Ριζοκαρπάσου και κυρίως του Γυμνασίου. Τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά σειράν είναι:

α) Έγινε παράκληση προς τον υπουργό για να ασκήσει την επιρροή του για να παραμείνει η διευθύντρια του Γυμνασίου μας κα Ξένια Αρχοντίδου για ακόμα ένα χρόνο στο Ριζοκάρπασο. Οι λόγοι που οδήγησαν τα μέλη του σωματείου να ζητήσουν την μη μετάθεση της διευθύντριας, είναι οι πληροφορίες ότι υπάρχει έλλειψη διευθυντών γυμνασίων/λυκείων  και κινδύνευε το γυμνάσιό μας να παραμείνει χωρίς διευθυντή, καθώς επίσης και αποδοτικότατη μέχρι σήμερα πορεία της στη διεύθυνση του γυμνασίου.

β) Ζητήθηκε επίσης από τον υπουργό να δώσει εντολές ώστε να δοθούν έγκαιρα στα Ηνωμένα Έθνη, τα ονόματα των νέων καθηγητών που θα επανδρώσουν το σχολείο για να τα μεταφέρουν, δυστυχώς, προς έγκριση στο κατοχικό καθεστώς.

γ) Ζητήθηκε ακόμα η οικονομική ενίσχυση της Ιστοσελίδας του Ριζοκαρπάσου, καθώς επίσης και η οικονομική συνδρομή για καλύτερη διοργάνωση της εκδήλωσης των 90χρονων από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του υπουργείου.

δ) Έγινε τέλος προφορική πρόταση προς τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να θέσει υπό την αιγίδα του και να παραστεί στην φιλολογική βραδιά που προγραμματίζει με την ευκαιρία των 90 χρόνων από την ίδρυση του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου. Η πρότασή έγινε αμέσως δεκτή και ορίστηκε προκαταρκτικά ημερομηνία ως ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης στις 26 Οκτωβρίου.

Ο κύριος Κλεάνθους αντιμετώπισε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις προτάσεις των μελών του σωματείου και ανέλαβε δέσμευση να κάνει ότι μπορεί για την προώθηση των πιο πάνω θεμάτων.
18/7/2007

_____________________________________________________________________________________

Καταγγέλθηκαν οι κατεδαφίσεις

Με οδηγίες της Κυπριακής Κυβέρνησης ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα ΗΕ Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης προέβη στις 22 Ιουνίου σε γραπτό έντονο διάβημα προς το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν, για τη συνεχή κατεδάφιση σπιτιών ελληνοκυπριακής ιδιοκτησίας που βρίσκονται στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασον, από τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα χωρίς την άδεια των ιδιοκτητών.
Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος, αφού κάνει αναφορά στη συγκεκριμένη παράγραφο της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ που επικρίνει τις κατεδαφίσεις και αφού εκφράζει εκτίμηση για τις προσπάθειες της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο να σταματήσει τις παράνομες αυτές ενέργειες, τονίζει μετά λύπης του ότι μέχρι στιγμής 80 σπίτια έχουν κατεδαφιστεί και πολλά άλλα είναι στην σειρά για κατεδάφιση. Επισημαίνει ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος ότι, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, μετά τις κατεδαφίσεις τα τεμάχια γης θα διανεμηθούν σε εποίκους από την Τουρκία και επιπλέον θα τους δοθεί οικονομική βοήθεια για την ανέγερση νέων κατοικιών.
Ο Κύπριος Πρέσβης εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της κυπριακής Κυβέρνησης για αυτές τις εξελίξεις, οι οποίες αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και του δικαίου πολέμου τα οποία ορίζουν ρητά τις υποχρεώσεις αναφορικά με τα περιουσιακά δικαιώματα μιας κατοχικής δύναμης και εν προκειμένω της Τουρκικής Δημοκρατίας. Αν δεν παρεμποδιστούν αυτές οι ενέργειες, υπογραμμίζει ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος, δυστυχώς θα αποτελέσουν μια ακόμα καταδικαστέα περίπτωση σε μια σειρά άλλων όμοιων περιπτώσεων που φανερώνουν την άμεση ανάμιξη της Τουρκίας στην παράνομη εκμετάλλευση των ελληνοκυπριακών περιουσιών στις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών
2/7/2007

_____________________________________________________________________________________

Επίδοση επιστολών προς τους πρέσβεις των 5 μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Υλοποιώντας την απόφαση της τελευταίας τους συνεδρίασης, χθες 2/7/2007 μέλη του Σωματείου "Το Ριζοκάρπασον" επέδωσαν επιστολές προς τους Πρέσβεις της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών,  καλώντας τους να παρέμβουν για να σταματήσει η κατεδάφιση σπιτιών στο Ριζοκάρπασον. Τις επιστολές παρέλαβαν από τα μέλη του Σωματείου οι επιτετραμμένοι των πρεσβειών. Καταβάλλονται προσπάθειες για ραντεβού και με τις πρεσβείες της Ρωσίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.
2/7/2007


Μαζί με τον κυπριακής καταγωγής Αμερικανό ακόλουθο κ. Gregory Makris

_______________________________________________________________________

Δρ. Ιωάννης Παπαστυλιανού, ο νέος Διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών (ΙΓΕ)

Από την 1η Μαΐου 2007, αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντή του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών ο Δρ Ιωάννης Παπαστυλιανού, διαδεχόμενος το Δρα Ιωάννη Παπαδόπουλο που αφυπηρέτησε.

Ο Δρ. Παπαστυλιανού γεννήθηκε στο Ριζοκάρπασο, στις 25 Ιανουαρίου 1947. Το 1965 αποφοίτησε από το Ελληνικό Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου και συνέχισε τις σπουδές του στην Ανώτατη Γεωπονική Σχολή Αθηνών, απ΄ όπου το 1972 πήρε Δίπλωμα (BSc) ειδικότητας Δενδροκομίας και Ελαιουργίας. Το 1979 διακρίθηκε ως ο καλύτερος μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Αδελαϊδας, όπου το 1980 εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στα συστήματα γεωργικής παραγωγής. Το 1991, είχε μεταδιδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας.

Κατά τη μακρόχρονη υπηρεσία του στο ΙΓΕ, ο Δρ Παπαστυλιανού ασχολήθηκε με την αμειψισπορά φυτών μεγάλης καλλιέργειας, με τη βιολογική γεωργία και άλλα θέματα σχετικά με συστήματα γεωργικής παραγωγής και θρέψης των φυτών. Τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε έτυχαν πλατιάς χρήσης και, κυρίως, με την ένταξή μας στην Ε.Ε. η αμειψισπορά και βιολογική γεωργία είναι θέματα προτεραιότητας της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Έχει αναπτύξει μεγάλη συγγραφική δραστηριότητα τόσο με επιστημονικές δημοσιεύσεις όσο και με εκλαϊκευμένα άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Σε διεθνή αξιολόγηση του “Institute of Scientific Investigation” σε θέματα αμειψισποράς και φυλλοδιαγνωστικής κατατάσσεται πρώτος στον κατάλογο των 105 πιο συχνά αναφερόμενων συγγραφέων. Διετέλεσε, επίσης, κριτής επιστημονικών άρθρων σε διεθνώς αναγνωρισμένα περιοδικά της ειδικότητάς του.

Σε σχέση με το έργο που επιτελείται στο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών, στόχος του Δρα Παπαστυλιανού είναι η αναγνώριση/εντοπισμός των προβλημάτων της κυπριακής γεωργίας, του γεωργού, αλλά και της αγοράς για να μπορέσει η έρευνα του ΙΓΕ να προσαρμοστεί στην κυπριακή πραγματικότητα και να έχει εφαρμογή. Η έρευνα θα επιλύει υφιστάμενα προβλήματα ή θα εισηγείται να εφαρμοστούν καινοτομίες που εφαρμόζονται στο εξωτερικό.
Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Σημ. Ιστοσελίδας: Για μας τους Ριζοκαρπασίτες, περιποιεί τιμή, η ανάληψη της θέσης αυτής από τον διακεκριμένο συγχωριανό μας. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανάλαβε.

__________________________________________________________________________________

Αποσπάσματα από την έκθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών – 7.6.07

(...) Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αυξημένη τάση οικοδόμησης στην τουρκοκυπριακή πλευρά, σημειώνοντας ότι το γεγονός αυτό εξακολουθεί να αποτελεί αιτία ανησυχίας, καθώς ενδέχεται να περιπλέξει τις προσπάθειες προς την επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης. «Η UNFICYP έχει δεχθεί παράπονα από την ελληνοκυπριακή πλευρά αναφορικά με την κατεδάφιση ακατοίκητων κατοικιών στο Ριζοκάρπασο οι οποίες ανήκουν σε Ελληνοκύπριους. Η UNFICYP επιβεβαίωσε το γεγονός και διαμαρτυρήθηκε στην τουρκοκυπριακή πλευρά για την πρακτική κατεδάφισης κατοικιών χωρίς τη συγκατάθεση των ιδιοκτητών. Το προσωπικό της UNFICYP συνάντησε δυσκολίες στην προσπάθειά του να αποκτήσει πρόσβαση στην ελληνοκυπριακή κοινότητα της περιοχής Καρπασίας καθώς η τοπική αστυνομία επέβαλε περιορισμούς στις κατ΄ οίκον επισκέψεις χωρίς προήγουμενη εξασφάλιση άδειας. Η UNFICYP διαμαρτυρήθηκε για τους νέους αυτούς περιορισμούς και έχει αναθέσει σε δύο αστυνομικούς, της οι οποίοι έχουν ως βάση το Λεονάρισσο, να φροντίζουν τους Ελληνοκύπριους κατοίκους της περιοχής και να βοηθούν στην εβδομαδιαία ανανέωση προμηθειών και στις κατ΄ οίκον επισκέψεις».

Και συνεχίζει: «Στην απουσία μιας συνολικής διευθέτησης, η UNFICYP έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ειρήνης και ασφάλειας στην Κύπρο. Παρόλα αυτά, η συνεχιζόμενη εμπλοκή της διεθνούς κοινότητας στην Κύπρο, μέσω της UNFICYP, τουλάχιστον στην παρούσα μορφή της, δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Μετά από 43 χρόνια παρουσίας στην Κύπρο, η αξία που προσδίδεται στην UNFICYP, ιδιαίτερα λαμβανομένης υπόψη της απουσίας σημαντικής προόδου σε επίπεδο πολιτικής διαδικασίας, αμφισβητείται ολοένα και περισσότερο από διάφορους παράγοντες της διεθνούς κοινότητας (...)

11/06/2007

 

 


English


Ελληνικοί Ραδιοσταθμοί
 

 


Οι εφημερίδες έγραψαν για το Ριζοκάρπασον


Σχολιάζουμε, Κρίνουμε, ΕπικρίνουμεΕυρωπαϊκή Ένωση


Κυπριακή Δημοκρατία


Ανακοινώσεις


Έφηβος ΒουλευτήςΠρώτο Κουδούνι


Γιάννης ΜανιταράςΚινηματογράφος Λουϊζιάνα

Για χρήση οποιουδήποτε περιεχόμενου επικοινωνήστε μαζί μας. © 2010 Copyright Εκδόσεις "ρο"
Επικοινωνία - Email
Επισκέψεις από: 11/10/1999