Αξιούμε!!!

Κάνε δική σου τη σελίδα μας.

Κύρια Σελίδα.

Εμείς...
Χάρτης
Ομιλίες
Έγραψαν...

Τα Σχολεία μας

Εκπαίδευση
Ενημέρωση
Δημοτικό & Νηπιαγωγείο
Γυμνάσιο
Τα παιδιά μας γράφουν

Δημογραφικά Στοιχεία
Κάτοικοι, Κοινοτικό Συμβούλιο, Σχολική Εφορεία

Μαθητές
Ιστορία
Ασχολίες Κατοίκων

Καταστροφή Πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Οι "Δικοί" μας Άγιοι
Χερσόνησος Αγίων

Απόστολος Ανδρέας (1)
Απόστολος Ανδρέας (2)

Άγιος Φίλωνας (1)
Άγιος Φίλων (2)
Άγιος Συνέσιος (1)
Αγ. Συνέσιος (2)
Αγία Φωτεινή
Μονή και Θαύματα του Απ. Ανδρέα
H Eπισκοπή Καρπασίας

Εγκλωβισμένοι
Το δράμα των εγκλωβισμένων
Οι εγκλωβισμένοι μας
Δολοφονίες, Ξυλοδαρμοί, Κλοπές
ΚΑΡΠΑΣΙΑ: Οι τελευταίοι των Ευρωπαίων εγκλωβισμένων
Μηνύματα Εγκλωβισμένων
Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο οδήγησαν οι Ριζοκαρπασίτες τους Τούρκους

Τα δικά μας
Ριζοκαρπασίτικες Συνταγές
Συντυχάννετε (ομιλείτε) ριζοκαρπασίτικα;
Το χωρκόν μου
Ο καιρός στο Ριζοκάρπασον

Το Ριζοκάρπασον στη μνήμη μας
Σωματεία

Ιστορία
Γεωγραφία
Τοπωνυμία
Παραλίες
Μνήμες

Πρόσωπα
Οι Ριζοκαρπασίτες γράφουν
Χερσόνησος Ηρώων
Αγνοούμενοι
Γιάννης Μανιταράς

Το Μαρίν
Νάσα Παταπίου
Πάρις Αθανασιάδης
Γιάννης/Μαρία


Φωτογραφίες
Φωτογραφίες του χθες  (1)
Νέες ανέκδοτες μαθητικές φωτογραφίες  (2)
Νέες Ανέκδοτες φωτογραφίες  (3)
Ανέκδοτες φωτογραφίες  (4)
Νέες Φωτογραφίες  (5)
Νέες μαθητικές φωτογραφίες  (6)
Φωτογραφίες σήμερα (7)
Φωτογραφίες σήμερα (8)

Μαθητικές (9)

Εφημερίδα Ριζοκαρπάσου
Τεύχος 1
Τεύχος 2
Τεύχος 3

Τεύχος 4
Τεύχος 5

Τεύχος 6
Τεύχος 7
Τεύχος 8

Τεύχος 9


Άλλες ενδιαφέρουσες σελίδες
Τα κατεχόμενα μνημεία μας

Υπουργείο Παιδείας
Κώμα Γιαλού
Νέτα
Επισκοπή Καρπασίας
Lobby for Cyprus
Cypriot Federation

Nepomak
Rizokarpasso fc
ΚατωκοπιάΤηλεφωνικοί κατάλογοι:

ΑΤΗΚ (Κύπρου)

Ο.Τ.Ε (Ελλάδας)

Αρχείο

Αντί απάντησης...
για ότι γράφουν και σε όσους γράφουν για το Ριζοκάρπασον
εντελώς προσωπικές απόψεις ενός Τρασιώτη

###########################################################################

J Προς ελπίζοντας

Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών. Μακάρι να αποδειχθεί ότι έχω λάθος, αλλά θα πω την άποψή μου.

  • Πριν περίπου 10 χρόνια με την ανοχή μας, καταστράφηκε η ιστορική πλατεία του Αποστόλου Ανδρέα στο όνομα της τοπιοτέχνησής της.

  • Πριν τέσσερα χρόνια παρέσυραν την μη εκλελεγμένη, αλλά διορισμένη,  Επιτροπή Διαχείρισης του Αποστόλου Ανδρέα στο να ξοδέψει πέραν των 200 χιλιάδων ευρώ για να κάνει υπόστεγα των καταπατητών μικροπωλητών για να μετακινηθούν. Αντ' αυτού τα χρησιμοποιούν για να στεγάζουν τα γαϊδούρια που έχουν εκεί για ατραξιόν.

  • Πριν ενάμισι χρόνο διέσυραν τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο άγοντας τον και φέροντάς τον γύρω από την Μονή και υποσχόμενοί του άμεση έναρξη εργασιών.

  • Σήμερα ήλθε, απεύχομαι, η σειρά άλλων. Ας έχουν το νου τους.

Η αναστύλωση θα γίνει σε δύο στάδια λένε. Στο πρώτο θα γίνει υποστύλωση και στο δεύτερο οι αναγκαίες επισκευές. Μακάρι να μην μείνουμε με τις επιπλέον υποστυλώσεις μόνο, εκτός και αν συμφωνήσαμε στη διαχείριση των χρημάτων που προορίζονται για το σκοπό αυτό.

Κάποιοι θα μου αντιτείνουν τι προτείνω. Απλά απαντώ: Να προσευχόμαστε να αντέξει ακόμα λίγο ο Άγιος μας και θα αντέξει. Ξέρει αυτός να αντέχει, είναι εμείς που δεν ξέρουμε.

Αιωνίως Ριζοκαρπασίτης
6/3/2012

__________________________________________________________________________

J Μακαριότατε, χρόνια πολλά, καλά και ευλογημένα.

Ετούτη τη φορά θα σου πούμε συγχαρητήρια για τρεις λόγους:

  • Πρώτον διότι παραδέχτηκες το λάθος σου και μάλιστα δημόσια, λάθος για το οποίο σας κατακρίναμε σε προηγούμενο σχόλιό μας.

  • Δεύτερον για την σωστή και άμεση αντίδρασή σας ενάντια στην ανίερη πράξη των Τούρκων κατακτητών.

  • Τρίτον για την άμεση σύγκλιση Συμβουλίου Εκκλησιών για καταγγελία της ανίερης πράξης των τούρκων.

Ευχόμαστε να παραμείνεις στη σωστή πορεία και να αντιμετωπίζεις τον κατακτητή σαν κατακτητή και όχι να ακολουθείς την για 36 χρόνια ακολουθούμενη λανθασμένη πολιτική του καλού παιδιού.

Αιωνίως Ριζοκαρπασίτης
5/1/2011

__________________________________________________________________________
J
Σωματείο "Το Ριζοκάρπασον"

Μα κι' αν κάνει κάποιες ενέργειες το σωματείο μας για όλα αυτά που τεκταίνονται αυτή την εποχή, που εμένα κάτι μου λέει ότι δεν κάνει, γιατί δεν τις δίνει στη δημοσιότητα όπως κάνουν και τα άλλα οργανωμένα σύνολα του Ριζοκαρπάσου; Αν πάλι κάνει και τις δίνει στα ΜΜΕ και δεν τις δημοσιεύουν, γιατί δεν τις δίνει στην Ιστοσελίδα μας για προβολή που είναι δωρεάν και σίγουρα θα προβληθεί από αυτήν για να τα βλέπουν και οι Καρπασίτες του εξωτερικού;

Παρεμπίπτοντος αυτό το μνημείο (που μνημείο ακούμε εδώ και χρόνια και μνημείο δεν βλέπουμε) των ηρώων του Ριζοκαρπάσου πότε θα ξεκινήσει η ανέγερσή του;

__________________________________________________________________________

J Μακαριώτατε,

Εύχομαι και ξαναεύχομαι να μην μετατραπήκατε και σεις όπως ο Αναστασιάδης, ο Χριστόφιας, o Α. Κυπριανού και πολλοί άλλοι δημοσιογράφοι, σε λάδι για να γυρίζει εύκολα ο τροχός των Τούρκων. Σε αχθοφόρο που στρώνει κόκκινα χαλιά. Μακάρι να βγω λαθεμένος, αλλά μου φαίνεται ότι οι Τούρκοι όλοι, μας δουλεύουν ψιλό γαζί.  Τη μια πάει ο Αναστασιάδης στον Απόστολο Ανδρέα και του υπόσχονται ότι σε μια βδομάδα θα αρχίσουν τα έργα. Την άλλη συναντάται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ταλάτ και του λέει: "σε μια βδομάδα ξεκινάμε" και να... τα πρωτοσέλιδα των ελληνοκυπριακών εφημερίδων. Ξανά, ο ψευδοπρωθυπουργός τούτη τη φορά, στη Μονή και... "σε τρεις μέρες ξεκινάμε". "Μα... ξέρετε κύριο Χριστόφια έσιει γκυό ροκόλους μπαναυρκώτες που εν φεύκουν πο καλύφες τους. Χέλουν χτίσουμεν τους άλλες. Ήνταν πουν να κάμουμεν σιόρ". Και πάρτε αβέρτα χρήματα από τα ταμεία της Μονής να κάνουμε νέα υπόστεγα. Εκατόν ογδόντα χιλιάδες ευρώ, αλλά οι παναϋρκώτες δεν το κουνάνε. Έχουν πλάτες τους στρατηγούς. Τα μηνύματα των δήθεν καλοθελητών Τούρκων και με τη βοήθεια των δικών μας ΜΜΕ, ταξιδεύουν αστραπιαία στην "σύμμαχο" Ευρώπη. Οι πόντοι μετράνε υπέρ της Τουρκίας. Το χαλί στρώθηκε, μάλλον το στρώσαμε, για την Τουρκία.

Ελπίζω το φαΐ που συμφάγατε με τον τούρκο υπουργό τουρισμού (χωρίς εισαγωγικά, νομίζω τα καταργήσετε και σεις) να μη σας προκάλεσε δυσπεψία και να ανακοινώσατε πράγματα που, είτε δεν τα πιστεύετε, είτε είναι λαθεμένα.

Σας υποδεχτήκαμε με δάφνες στο χωριό μας, όπως υποδεχτήκαμε τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο στη δεκαετία του 60'. Αντί ευχαριστώ μας είπες να ξεχάσουμε τη Διαχειριστική Επιτροπή του Αποστόλου Ανδρέα και ότι θα αναλάβεις εσύ. Προς το παρών θα πούμε δεν πειράζει. Μακάρι να γίνεις η αιτία έναρξης των εργασιών αναστήλωσης (όχι κατεδάφισης). Απλά σας υπενθυμίζουμε το άρθρο 92 του Καταστατικού κώδικα της Ιεράς Εκκλησίας της Κύπρου και να σας αναφέρουμε ότι ο Απόστολος Ανδρέας ανήκει πρώτα στους Καρπασίτες και μετά σε ολόκληρο τον Ελληνισμό της Κύπρου και όχι στον Αρχιεπίσκοπο. Είναι οι Καρπασίτες, που για 35 ολόκληρα χρόνια τον φυλάνε μέρα νύχτα και όχι ο Αρχιεπίσκοπος. Επομένως ας κινούμεθα ομαλώς.

Το παιγνίδι το παίζουν με μεγάλη ευκολία οι στρατηγοί και οι πολιτικοί της Τουρκίας, μπροστά στην αφέλειά μας και τη δουλοπρέπεια μας.

Αιωνίως Ριζοκαρπασίτης
23/3/2010

ΥΓ.

Και Άγιε μου Αρχιεπίσκοπε, μια και έκαμες τον κόπο και πήγες μέχρι εκεί κάτω, γιατί δεν κατέβηκες και σε κανένα σπίτι γέρου εγκλωβισμένου να δεις πόσο ωραία περνάνε εκεί. Που ξέρεις, μια και το Ριζοκάρπασον μοιάζει αρκετά με την Πάφο, μπορεί να σου άρεσε η ζωή εκεί και να έμενες μαζί με τους εγκλωβισμένους.

Ο ίδιος

__________________________________________________________________________


J
Συγχαρητήρια... Ναι μπορούμε άμα θέλουμε.

Δεν θα πω, mea culpa για την κρίση που έκανα προς το Σωματείο μας, διότι συνεχίζω να πιστεύω ότι το Σωματείο μας μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα, όσον αφορά τη διαφώτιση αλλά και κυρίως όσον αφορά τις επαφές με δικούς μας και ξένους πολιτικούς παράγοντες. Όμως, νιώθω την ανάγκη να πω ότι, όσον αφορά την ανάδειξη της πολιτιστικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς νομίζω ότι πάμε καλά, πολύ καλά. Έχουμε πολλή κληρονομιά για να αναδείξουμε.
Καλόπιστα, πάντοτε καλόπιστα μιλώ και γράφω, θα κάνω μια παρατήρηση. Αν γινόταν η ενημέρωση/διαφήμιση που μπορούσαμε να κάνουμε, σίγουρα η αίθουσα της Δημοσιογραφικής Εστίας δεν θα χωρούσε τον κόσμο. Μπορούμε να κάνουμε την ενημέρωση αυτή του κόσμου και το αποδείξαμε στα 90χρονα του Γυμνασίου μας.
Συγχαρητήρια στους συντελεστές. Η επιλογή των δύο Ελλαδιτών ομιλητών ήταν καίρια.

Αιωνίως Ριζοκαρπασίτης
9/11/2009

__________________________________________________________________________

M Επιτροπή Επισκοπής Καρπασίας.

Λάβαμε και με ευχαρίστηση δημοσιεύσαμε το email, όπως και κάθε άλλη ανακοίνωση της Επισκοπής μας, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής με τον κατάλογο των μελών της Επιτροπής Επισκοπής Καρπασίας. Όμως θα πούμε και το παράπονό και θα κάνουμε και το σχόλιό μας για τα μέλη της επιτροπής.

α) Πότε προκηρύχθηκαν εκλογές για εκλογή της παρούσας επιτροπής και αν προκηρύχθηκαν, γιατί δεν ενημέρωσαν όπως σωστά τώρα έκαναν την Ιστοσελίδα μας, για να ενημερωθούν μέσω αυτής όλοι οι Καρπασίτες που πιθανών να ενδιαφέροντο;

β) Γιατί κανένα μέλος δεν τόλμησε να αναφέρει το χωριό του, παρά μόνο την προσωρινή του διαμονή, εκτός φυσικά αν όλοι έπαψαν να είναι Καρπασίτες.

γ) Η αναλογία ανά χωριό πως διασφαλίστηκε;

δ) Γνωστοί και φίλτατοι οι πλείστοι, τίμιοι και ενάρετοι, αλλά πόσα πόστα πρέπει να κατέχει ο καθένας;

ε) Γιατί δεν μας αποστάληκε και το καταστατικό να το δημοσιεύσουμε και αυτό για να το γνωρίσει ο κόσμος της Καρπασίας;

Τέλος ελπίζω ο Σεβασμιότατος Επίσκοπός μας κ. Χριστοφόρος να αντιλήφθηκε το μήνυμά μας και να μην μας παρεξηγήσει. Τον προειδοποιούμε για να μην γίνει έρμαιο κάποιων καταστάσεων και ομάδων που αποσκοπούν προς αποκόμιση οφελών των ιδίων ή των κοινοτήτων τους. Αρκετά ακούομεν.
Τρασιώτης
15/8/2009

__________________________________________________________________________

M Τουρκοκύπριοι ή έποικοι;

Γάμος Ριζοκαρπασίτισσας εγκλωβισμένης στις ελεύθερες περιοχές. Παρευρέθησαν λεει και Τουρκοκύπριοι εγκλωβισμένοι γείτονες της νεαρής στο Ριζοκάρπασον. Και ιδού η  απορία εμένα του αφελούς: Πού βρέθηκαν οι Τουρκοκύπριοι στο Ριζοκάρπασον. Δεν είναι όλοι έποικοι που μας κουβαλήθηκαν στο Ριζοκάρπασον;
 

M Απαγωγή

Άλλο πράμα πάλι και τούτο. Απαγωγή Ριζοκαρπασίτισσας από Τούρκο έποικο. Ένα μόνο έχω να πω: Η έχουσα τη λιγότερη ευθύνη είναι η νεαρή Ριζοκαρπασίτισσα. Ας αναζητήσουμε πιο ψηλά τους αίτιους.
Τρασιώτης
4/5/2009

__________________________________________________________________________

M Τα αντίστροφα

Το ποδόσφαιρο και τα κόμματα που... προάγουν την ειρήνη, που προβάλουν την κατοχή, που αναδεικνύουν τα κατεχόμενα εδάφη μας, που καταγράφουν τον πολιτισμό μας, που προβάλλουν τις καταστραμμένες εκκλησίες μας , που δημιουργούν αξιόλογο φωτογραφικό αρχείο για να μην ξεχνούμε  κλπ κλπ, η κυβέρνηση τα χορηγεί κάθε χρόνο με πολλά εκατομμύρια ευρώ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Την Ιστοσελίδα μας... όμως, που προβάλλει τον χουλιγκανισμό, που προάγει το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος (παράνομα στοιχήματα κλπ), που αναρτά στα γήπεδα τούρκικες σημαίες, που οι οπαδοί της σπάζουν και καταστρέφουν μετά μανίας ό,τι βρουν μπροστά τους, που φλομώνει τον κόσμο στις ψευτιές και στις υποσχέσεις και ότι άλλο καταστροφικό μπορεί να συλλάβει το ανθρώπινο μυαλό, δεν είχαν λεφτά οι κυβερνώντες για να την επιχορηγήσουν.
Ας είναι, ένα να ξέρουν όμως, οι Τούρκοι δεν κατάφεραν να μας λυγίσουν εμάς τους Ριζοκαρπασίτες και θα μας λυγίσουν αυτοί; Είμαστε σκληροτράχηλα "γαούρκα" της Τρασιάς

 

M Τα κόμματα το βιολί τους πάλι, άρχισαν να φορτώνονται δώρα και να οδεύουν προς τους εγκλωβισμένους για να τους παρηγορήσουν και να τους πουν τι καλά παιδιά είναι που έμεινα εκεί και φυλάνε Θερμοπύλες, ενώ εμείς οι απ΄ εδώ γλεντάμε με τα λεφτά του χρηματιστηρίου και το ξεπούλημα της γης μας. Ποτέ δεν τους ξεχνούν, όταν φυσικά έπονται εκλογές.
Τρασιώτης
26/4/2009

__________________________________________________________________________

M Αντελήφθησαν την γκάφα τους οι οι συνεταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σχετικά με τα σεμινάρια για την εισαγωγή της Καρπασίας στο πρόγραμμα Natura 2000 μετά της διαμαρτυρίες των Ριζοκαρπασιτών και πάνε τώρα να επανορθώσουν. Κάλιο αργά παρά ποτέ, θα έλεγε κανείς, αλλά τις παρατυπίες τις συνεχίζουν. Κάλεσαν πάλι τους Τούρκους "επιχειρηματίες" της περιοχής για να πουν τις απόψεις τους. Μα κύριοι τη Κομισιόν δεν έχετε το Θεό σας;. Από πού ως πού καλείται τους εισβολείς και καταπατητές να σας πουν τις απόψεις τους για τη δική μας περιουσία.

M Το θέμα τώρα είναι εμείς οι Καρπασίτες πια θέση θα πάρουμε. Να υποστηρίξουμε την εισαγωγή ολόκληρης της περιοχής της Καρπασίας στο πρόγραμμα Natura 2000, ή όσο το δυνατό λιγότερες περιοχές. Το αυτονόητο είναι όσο το δυνατό περισσότερες περιοχές. Αν μας λάβουν καθόλου υπόψιν που σίγουρα δεν θα μας λάβουν και να το δείτε σύντομα.
Τρασιώτης
18/3/2009

__________________________________________________________________________

M Μπορεί να διαφωνώ με τις απόψεις κάποιων άλλων, αλλά η δημοκρατικότητα μου επιβάλλει να προβάλλω και τις απόψεις των άλλων.
Τρασιώτης
10/3/2009

__________________________________________________________________________

M Την από την Ακαδημία των Αθηνών τιμηθήσαν, μετά τον διωγμό της από το σπίτι και το σχολείο της στην Αγία Τριάδα Καρπασίας Ελένη Φωκά, οι διοικούντες το κυπριακό κράτος, την παρόπλισαν και της φόρεσαν την από τους ίδιους κατασκευασθήσαν μάσκα της ψυχοπαθούς. Σήμερα μου φαίνεται ότι το σενάριο πάει να ξαναπαίξει στο ίδιο μοτίβο. Τώρα πάνε να φάνε και την άλλη Δασκάλα. Τη φιλόλογο  Μαρία Στεφάνου. Την Καθηγήτρια, που με κίνδυνο τη ζωή της μόλις άνοιξαν τα οδοφράγματα από τα κατοχικά στρατεύματα, τραβούσε κάθε Σάββατο, με δικά της έξοδα και κίνδυνο της ζωής της για το Ριζοκάρπασον για να μορφώσει κρυφά τα εγκλωβισμένα παιδιά μας. Σήμερα τη σέρνουν στα πειθαρχικά για να την "τιμήσουν" και να  την "πληρώσουν " για την προσφορά της. Αμ δε. Αυτή τη φορά θα προσκρούσουν σε τοίχος.

M Εις αντάλλαγμα για την χείρα φιλίας που τους έτεινε η κυβέρνησή μας με τις προγραμματισμένες συναντήσεις με τους Τούρκους μαθητές, οι κατακτητές συλλαμβάνουν αναίτια τον Ριζοκαρπασίτη ταξιτζή, που με το αυτοκίνητό του μετέφερε αμισθί τους μαθητές του νηπιαγωγείου Ριζοκαρπάσου σε επίσκεψη σε άλλο σχολείο στις ελεύθερες περιοχές.
Και ερωτώ: Έχει τα κότσια η κυβέρνησή μας να συλλάβει έστω και ένα τούρκο ταξιτζή από τους δεκάδες που κάθε μέρα φορτώνουν από το αεροδρόμιο της Λάρνακας τους τουρίστες και τους μεταφέρουν στα κατεχόμενα;
Θα απαντήσω στην ερώτηση  ο ίδιος. Όχι μόνο δεν τολμά να κάνει κάτι τέτοιο αλλά ακόμα και ούτε να τους καταγγείλει όταν σταθμεύουν παράνομα όπως καταγγέλλει τους ελληνοκύπριους.
Τρασιώτης
7/3/2009

__________________________________________________________________________

M
Από τους ελάχιστους καλοδεχούμενους επισκέπτες στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου, από τους που με την επίσκεψή τους προσφέρουν αξία στον τόπο, είναι οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών).
Τους ευχαριστούμε.
Τρασιώτης
3/3/2009

__________________________________________________________________________

M Ξεκίνησαν τα σεμινάρια και Στο Ριζοκάρπασο. Εκπαιδεύουν τους κατακτητές της γης μας πως να διαχειρίζονται τις "περιουσίες" τους. Το τραγικότερο όμως είναι ότι όλα αυτά γίνονται με τα λεφτά και του ελληνοκύπριου φορολογούμενου. Μα θα μου πει κάποιος αλλού γράφεις ότι είναι από την ΕΕ. Ε... και αυτά ποιος τα πληρώνει;

M Τελικά οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου το κατάλαβαν ότι τα έκαναν μούσκεμα με τις επισκέψεις τους και τώρα αποφάσισαν λεει να αφήσουν τους καθηγητές να αποφασίσουν, αν τους αφήσουν.

M Το ίδιο αντελήφθησαν και οι πολιτικάντηδες μας και αποφάσισαν να μην πηγαίνουν χώρια, αλλά διακομματικά. Ε... τι δηλαδή; Να ενσπείρουν τα ζιζάνιά τους μαζί; Πάντως να πούμε και του στραβού το δίκαιο ακούστηκαν και μερικές νούσιμες κουβέντες από μέρους των.
Τρασιώτης
15/2/2009

__________________________________________________________________________

M Γιατί «Το ποτάμι μας» και όχι «Το Ποτάμι» του αξιολογότατου και πολυβραβευμένου Αντώνη Σαμαράκη. Εγώ δεν θα διάλεγα ούτε το ένα ούτε το άλλο. Θα διάλεγα μια ξεκαρδιστική κωμωδία γιατί αυτό χρειάζονται οι εγκλωβισμένοι άνθρωποί μας.

(...Όχι, δεν τράβηξε τη σκανδάλη. Ο Άλλος ήταν εκεί, γυμνός όπως είχε έρθει στον κόσμο. Κι αυτός ήταν εδώ, γυμνός όπως είχε έρθει στον κόσμο.
Δεν μπορούσε να τραβήξει. Ήτανε και οι δυο γυμνοί. Δυο άνθρωποι γυμνοί. Γυμνοί από ρούχα. Γυμνοί από ονόματα. Γυμνοί από εθνικότητα. Γυμνοί από τον χακί εαυτό τους. Δεν μπορούσε να τραβήξει. Το ποτάμι δεν τους χώριζε τώρα, αντίθετα τους ένωνε.
Δεν μπορούσε να τραβήξει. Ο Άλλος είχε γίνει ένας άλλος άνθρωπος τώρα, χωρίς άλφα κεφαλαίο, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.
Χαμήλωσε το τουφέκι του. Χαμήλωσε το κεφάλι του. Και δεν είδε τίποτα ως το τέλος, πρόφτασε να δει μονάχα κάτι πουλιά που φτερουγίσανε τρομαγμένα σαν έπεσε από την αντικρινή όχθη η τουφεκιά, κι αυτός, γονάτισε πρώτα, ύστερα έπεσε με το πρόσωπο στο χώμα.
Το τέλος του έργου "Το ποτάμι" του Αντώνη Σαμαράκη
Επεξήγηση: Οι δύο γυμνοί, ήταν στρατιώτες, Έλληνας και Τούρκος, ένθεν και ένθεν του ποταμού Έβρου. Ο "άλλος", με πεζό το πρώτο α, ήταν ο Τούρκος στρατιώτης.

M Αφήστε του Ριζοκαρπασίτες να λύσουν τα προβλήματά τους δεν θέλουν μέντορες. Εκεί που τους χρειαζόταν και όταν τους χρειαζόταν κανένας δεν έτεινε χείρα βοηθείας.

M Κάποιοι δημοσιογραφίσκοι να πανε να ρωτήσουν τον Ταλάτ τους για να μάθουν γιατί δεν επιδιορθώνεται το μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα.

M Σε μια μερίδα δημοσιογράφων έφταιξαν οι Ριζοκαρπασίτες γιατί υπερασπίζονται το σχολείο τους. Τώρα ποιοι είναι αυτοί που όψιμα ξεκίνησαν να νοιάζονται για τους Καρπασίτες είναι άλλη κουβέντα  που θα τη σχολιάζουμε μια άλλη φορά.

M Γράφτηκε σε εφημερίδα ότι πρώην υπουργός παιδείας βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με την διευθύνουσα του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου και η πρώτη είπε στη δεύτερη «Ντροπή σου». Εννοώντας για τα τεκταινόμενα στο Γυμνάσιο. Δεν ξέρω αν αληθεύει αυτό, αλλά αν πράγματι αληθεύει διερωτώμαι ποιος πρέπει να ντρέπεται. Η κυρία πρώην που ενόσω υπουργός τίποτα απολύτως δεν πρόσφερε για τους Ριζοκαρπασίτες,  η δεύτερη που τουλάχιστον πήρε τα μπογαλάκια της και κατοίκησε στο Ριζοκάρπασον εδώ και τέσσερα χρόνια για να βοηθήσει τα εγκλωβισμένα κυκλάμινά μας. Η κ. Λυσάνδρου το ξαναγράφουμε είναι το θύμα της όλης υπόθεσης. Το φταίξιμο της, είναι αναγκάστηκε να υπακούσει σε άνωθεν εντολές.

M Όσο για τα περιβόητα... «χέστηκα», γιατί δεν ρωτάνε τη διευθύνουσα για να διαψεύσει ή να επαληθεύσει του λόγου το αληθές. Γιατί διαστρεβλώνουν την αλήθεια κάποιοι τηλεκονδυλοφόροι εφημερίδων και τηλεκατευθυνόμενοι πολιτικοί;

M Είναι αλήθεια ότι ο Υπουργός Παιδείας στη σύσκεψη της περασμένης Τρίτης απείλησε την καθηγήτρια φιλόλογο του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου Μαρία Στεφάνου ότι αν δεν υπακούσει στις δικές του εντολές θα ενεργοποιήσει τους κανονισμούς που διέπουν τους καθηγητές και να την τιμωρήσει; Αν έχει τα... κότσια ας το κάνει.

M Πάλιν έτρεξαν οι ακάλεστοι να πάνε στο Γυμνάσιο του Ριζοκαρπάσου για να λύσουν τα προβλήματά του. Μα δεν αντιλαμβάνονται οι αθεόφοβοι ότι τα προβλήματα είναι αυτοί οι ίδιοι με τις επισκέψεις τους που τα δημιουργούν;

M Αλήθεια με ποια κριτήρια έγιναν φέτος οι επιλογές των καθηγητών για το Ριζοκάρπασον. Ποια ήταν τα κίνητρά τους για να πηγαίνουν να διδάσκουν σ΄ ένα τόσο μακρινό γυμνάσιο τη στιγμή που στην απ΄ εδώ μεριά και ένα χιλιόμετρο από τη γειτονιά τους να μετατεθούν τρώνε τον κ... ανάλατο;

M Καζίνα και στην Καρπασία κτίζουν οι καταχτητές γράφουν οι εφημερίδες. Μα γιατί να μην κτίσουν, αφού υπάρχουν πουλημένα δικά μας τομάρια που κλέβουν τον κόσμο στην απ΄ εδώ μεριά και πάνε και τους τα καταθέτουν εκεί.

M Ανθρώποι ρε παιδίν μου που τρέξαν τούντον τζαιρόν να σώσουν τους Καρπασίτες!!!

M Ξεκίνησαν την επαναπροσέγγιση των μαθητών από το Ριζοκάρπασον. Και οι καταχτητές για συνδρομή στην επαναπροσέγγιση στη δική μας προσπάθεια ξήλωσαν τελείως το ηρώο στην κεντρική πλατεία της κωμόπολης μας και στη θέση του φύτεψαν ένα πελώριο άγαλμα του σφαγέα των Ελλήνων, του Κεμάλ Αττατούρκ.

M Ένα ψευδοαστυνόμο είχε στο Ριζοκάρπασον που ψιλοσυμπαθούσε τους εγκλωβισμένους και μόλις ανάλαβε την εξουσία ο επαναπροσεγγιστής Ταλάτ τον μετάθεσε προς Λευκωσία μεριά.

M Θαυμάσιο το άρθρο του Σάββα Παύλου στον Φιλελεύθερο 15/2/09 με τίτλο "Ο διάβολος δουλεία δεν είχε".

M Αληθεύει η πληροφορία που έρχεται από το Ριζοκάρπασον ότι στο παράνομο ξενοδοχείο που κτίζουν οι κατακτητές στο δημοτικό κήπο θα φιλοξενούν δωρεάν όλους τους καλοθελητές επισκέπτες του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου;

Θα τα λέμε έτσι ταχτικά.

Τρασιώτης
15/2/2009

 


English


Ελληνικοί Ραδιοσταθμοί
 

 


Οι εφημερίδες έγραψαν για το Ριζοκάρπασον


Σχολιάζουμε, Κρίνουμε, ΕπικρίνουμεΕυρωπαϊκή Ένωση


Κυπριακή Δημοκρατία


Ανακοινώσεις


Έφηβος ΒουλευτήςΠρώτο Κουδούνι


Γιάννης ΜανιταράςΚινηματογράφος Λουϊζιάνα

Για χρήση οποιουδήποτε περιεχόμενου επικοινωνήστε μαζί μας. © 2010 Copyright Εκδόσεις "ρο"
Επικοινωνία - Email
Επισκέψεις από: 11/10/1999