Αξιούμε!!!

Κάνε δική σου τη σελίδα μας.

Κύρια Σελίδα.

Εμείς...
Χάρτης
Ομιλίες
Έγραψαν...

Τα Σχολεία μας

Εκπαίδευση
Ενημέρωση
Δημοτικό & Νηπιαγωγείο
Γυμνάσιο
Τα παιδιά μας γράφουν

Δημογραφικά Στοιχεία
Κάτοικοι, Κοινοτικό Συμβούλιο, Σχολική Εφορεία

Μαθητές
Ιστορία
Ασχολίες Κατοίκων

Καταστροφή Πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Οι "Δικοί" μας Άγιοι
Χερσόνησος Αγίων

Απόστολος Ανδρέας (1)
Απόστολος Ανδρέας (2)

Άγιος Φίλωνας (1)
Άγιος Φίλων (2)
Άγιος Συνέσιος (1)
Αγ. Συνέσιος (2)
Αγία Φωτεινή
Μονή και Θαύματα του Απ. Ανδρέα
H Eπισκοπή Καρπασίας

Εγκλωβισμένοι
Το δράμα των εγκλωβισμένων
Οι εγκλωβισμένοι μας
Δολοφονίες, Ξυλοδαρμοί, Κλοπές
ΚΑΡΠΑΣΙΑ: Οι τελευταίοι των Ευρωπαίων εγκλωβισμένων
Μηνύματα Εγκλωβισμένων
Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο οδήγησαν οι Ριζοκαρπασίτες τους Τούρκους

Τα δικά μας
Ριζοκαρπασίτικες Συνταγές
Συντυχάννετε (ομιλείτε) ριζοκαρπασίτικα;
Το χωρκόν μου
Ο καιρός στο Ριζοκάρπασον

Το Ριζοκάρπασον στη μνήμη μας
Σωματεία

Ιστορία
Γεωγραφία
Τοπωνυμία
Παραλίες
Μνήμες

Πρόσωπα
Οι Ριζοκαρπασίτες γράφουν
Χερσόνησος Ηρώων
Αγνοούμενοι
Γιάννης Μανιταράς

Το Μαρίν
Νάσα Παταπίου
Πάρις Αθανασιάδης
Γιάννης/Μαρία


Φωτογραφίες
Φωτογραφίες του χθες  (1)
Νέες ανέκδοτες μαθητικές φωτογραφίες  (2)
Νέες Ανέκδοτες φωτογραφίες  (3)
Ανέκδοτες φωτογραφίες  (4)
Νέες Φωτογραφίες  (5)
Νέες μαθητικές φωτογραφίες  (6)
Φωτογραφίες σήμερα (7)
Φωτογραφίες σήμερα (8)

Μαθητικές (9)

Εφημερίδα Ριζοκαρπάσου
Τεύχος 1
Τεύχος 2
Τεύχος 3

Τεύχος 4
Τεύχος 5

Τεύχος 6
Τεύχος 7
Τεύχος 8

Τεύχος 9


Άλλες ενδιαφέρουσες σελίδες
Τα κατεχόμενα μνημεία μας

Υπουργείο Παιδείας
Κώμα Γιαλού
Νέτα
Επισκοπή Καρπασίας
Lobby for Cyprus
Cypriot Federation

Nepomak
Rizokarpasso fc
ΚατωκοπιάΤηλεφωνικοί κατάλογοι:

ΑΤΗΚ (Κύπρου)

Ο.Τ.Ε (Ελλάδας)

Αρχείο

Απάντηση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή

Αξιότιμη κυρία Θεοδοσίου, αξιότιμη κυρία Γιαλλούρου,

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2012, υποβάλλατε αναφορά εκ μέρους των νόμιμων ιδιοκτητών γης Καρπασίας και των φίλων του Ακάμα αντίστοιχα προς τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η τελευταία χειρίστηκε το πρόγραμμα τεχνικής βοήθεια για τη διαχείριση και προστασία δυνητικών περιοχών Natura 2000 στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Όπως ήδη γνωρίζετε, μου ανετέθη ο χειρισμός της αναφοράς σας.

Αντιλαμβάνομαι ότι στην αναφορά σας προβάλλετε τους ακόλουθους ισχυρισμούς και αξιώσεις.

Ισχυρισμοί:

 

1. Η Επιτροπή δεν απάντησε στις επιστολές σας της 3ης Οκτωβρίου 2011, της 30ης Νοεμβρίου 2011, της 1ης Δεκεμβρίου 2011, της 23ης Δεκεμβρίου 2011 και της 26ης Μαρτίου 2012 .

 

2. Η Επιτροπή δεν υλοποίησε με τον προσήκοντα τρόπο το πρόγραμμα τεχνικής βοήθεια για τη διαχείριση και προστασία δυνητικών περιοχών Natura 2000 στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Αξιώσεις:

 

1. Η Επιτροπή οφείλει να απαντήσει στις επιστολές σας της 3ης Οκτωβρίου 2011, της 30ης Νοεμβρίου 2011, της 1ης Δεκεμβρίου 2011, της 23ης Δεκεμβρίου 2011 και της 26ης Μαρτίου 2012 .

 

2. Η Επιτροπή οφείλει να διασφαλίσει ότι τα περιβαλλοντικά προγράμματα στο Βόρειο τμήμα της Κύπρου θα υλοποιούνται σύμφωνα με την κείμενη περιβαλλοντική νομοθεσία της Ε.Ε.

Ο Διαμεσολαβητής μου ανέθεσε να έρθω σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής, με σκοπό να διερευνήσω την πιθανότητα εξεύρεσης άμεσης λύσης σχετικά με τον πρώτο ισχυρισμό καθώς και την πρώτη αξίωση που προβάλατε στην αναφορά σας.

Θα επικοινωνήσω μαζί σας αμέσως μόλις η Επιτροπή με ενημερώσει για τη θέση της επί του ζητήματος.

Σχετικά με το δεύτερο ισχυρισμό και τη δεύτερη αξίωση, ο Διαμεσολαβητής θα αποφασίσει σε μεταγενέστερο στάδιο αν πληρούν τις προϋποθέσεις του παραδεκτού και αν υπάρχουν επαρκείς λόγοι για να διεξαγάγει έρευνα επί αυτών.

Εάν έχετε ερωτήσεις, σας παρακαλώ να μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στον αριθμό τηλεφώνου +33 388 173768.

Με εκτίμηση,

Αντώνιος Αντωνιάδης
Νομικός Σύμβουλος

 

Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής
Αντώνιος Αντωνιάδης
Νομικός Σύμβουλος
T. +33 (0)3 88 17 37 68
antonios.antoniadis@ombudsman.europa.eu
1 avenue du Président Robert Schuman
CS 30403
F - 67001 Strasbourg Cedex
T. + 33 (0)3 88 17 23 13
F. + 33 (0)3 88 17 90 62
www.ombudsman.europa.eu

__________________________________________________________

Επιστολή προς Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή

17/9/12

Προς : Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή

            κ. Νικηφόρο Διαμαντούρο

Αξιότιμε κύριε,

ΘΕΜΑΤΑ:

• Αδικαιολόγητη καθυστέρηση και αποφυγή πληροφόρησης περιβαλλοντικής οργάνωσης και οργάνωσης της κοινωνίας των πολιτών σε σχέση με το πρόγραμμα υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τις περιοχές της Κύπρου, οι οποίες είναι υποτελείς στην Τουρκία και δεν ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία.

• Μη πιστή προσαρμογή στο περιεχόμενο και όρους εντολής κατά την υλοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος και εν γένει των δυνατοτήτων, σκοπών και του περιεχομένου του περιβαλλοντικού κεκτημένου.

 

Σε σχέση με το πιο πάνω θέμα αναφερόμαστε στο πρόγραμμα που αφορά την «Τεχνική συνδρομή για την διαχείριση και προστασία δυνητικών ζωνών Natura 2000 στο βόρειο τμήμα της Κύπρου» [Technical Assistance for management and protection of potential NATURA 2000 sites in the northern part of Cyprus], το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιήθηκε από τον Οίκο NIRAS-NEPCON-GOPA-Oikon, βάσει του κανονισμού 389/2006¹ του Συμβουλίου.

Στα πλαίσια του εν λόγω προγράμματος ο πιο πάνω Οίκος όφειλε μεταξύ άλλων να εντοπίσει στα εδάφη, τα οποία δεν ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία, και όπου έχει ανασταλεί η εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου, εκείνες τις περιοχές που συγκεντρώνουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις να χαρακτηρισθούν ως περιοχές Natura 2000, σύμφωνα με την οδηγία 92/43/EEC²  για τους οικοτόπους με βάση μια συνολική διευθέτηση του κυπριακού.

Αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν διαθέτει νομικά μέσα για την επιβολή της συμμόρφωσης προς τη σχετική περιβαλλοντική νομοθεσία της ΕΕ στις εν λόγω περιοχές της Κύπρου, τονίζουμε ότι αναμενόταν εκ μέρους μας όπως τουλάχιστον τα αρμόδια όργανα της ΕΕ, η Επιτροπή, καθώς και ο ανάδοχος του πιο πάνω Έργου/Προγράμματος και στα πλαίσια του προγράμματος βοηθείας προς την Τ/Κ κοινότητα, θα ενίσχυαν τις δυνατότητες για την αύξηση του βαθμού ευαισθητοποίησης και την προετοιμασία της μελλοντικής εφαρμογής του κεκτημένου. Το ίδιο αναμενόταν εκ μέρους μας όσον αφορά την προσαρμογή στον τομέα της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας στη λήψη αποφάσεων και της ενημέρωσης του κοινού, όσον αφορά την διενέργεια προγραμμάτων και έργων που εκτελεί και επιβλέπει η ίδια η Επιτροπή και αφορούν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.

Εμείς ως οργανωμένοι φορείς της κοινωνίας των πολιτών [οργανώσεις των νόμιμων ιδιοκτητών γης της Καρπασίας και περιβαλλοντική μη- κυβερνητική οργάνωση - Φίλοι του Ακάμα], ζητήσαμε επανειλημμένα ενημέρωση για τους σκοπούς και την πορεία του πιο πάνω έργου με πενιχρή ανταπόκριση, μέχρι το σημείο που οι σχετικές στο θέμα επιστολές μας για ενημέρωση, αλλά και οι εκκλήσεις μας όσον αφορά την προσαρμογή ορισμένων δράσεων που διενεργούνταν στα πλαίσια της υλοποίησης του πιο πάνω, να απομείνουν γράμμα κενό, ενώ οι σχετικές μας επιστολές δεν απαντήθηκαν εκ μέρους των αρμοδίων οργάνων.

Συγκεκριμένα θεωρούμε ότι οι μελέτες που έχουν διενεργηθεί σε κάποιο βαθμό, δεν καθορίστηκαν με βάση την επί τόπου καταγραφή των ειδών και οικοτόπων σύμφωνα με τις σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες. Επίσης, θεωρούμε ότι για έργα τα οποία χρηματοδοτήθηκαν στα πλαίσια του εν λόγω προγράμματος, όπως η ανέγερση περιβαλλοντικού κέντρου στην Καρπασία, δεν ακολουθήθηκαν από τον ανάδοχο Οίκο αλλά και από τα όργανα της ΕΕ οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές και οδηγίες.

Οι πιο κάτω δεν μας έχουν απαντήσει τις επιστολές μας [επισυνάπτεται η σχετική αλληλογραφία και έγγραφα]:

1.      Γενική Διεύθυνση Διεύρυνσης

2.      Task force Turkish Cypriot Community

3.      Γενική Διεύθυνση περιβάλλοντος

Σημειώνουμε ότι αναγνωρίζουμε πως η Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος δεν κατέχει  θεσμικά πολλές δυνατότητες παρέμβασης, αλλά σε συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Κύπρο στα πλαίσια της στήριξης της Τ/Κ κοινότητας έχουμε την εντύπωση ότι οι λειτουργοί της Διεύθυνσης μετείχαν βοηθητικά και εν πέσει περιπτώσει σε δικές μας επαφές με τη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος ήταν ενήμεροι σε σχέση με το εν λόγω Έργο / Πρόγραμμα.

Με τιμή,

Αντωνία Θεοδοσίου
Περιβαλλοντική Οργάνωση - Φιλοι του Ακάμα

Άννα Γιάλλουρου
Ομάδα Νόμιμων Ιδιοκτητών Γης στην περιοχή Καρπασίας

 

Ιστορική Αναδρομή της μέχρι τώρα πορείας

03.09.2009

Συνάντηση στο Ινστιτούτο Γκαίτε μεταξύ της ομάδας της κυρίας Viezzer, η οποία είναι η Διευθύντρια του Προγράμματος Υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα Κατεχόμενα, και των εκτοπισμένων ιδιοκτητών γης στην περιοχή της Καρπασίας, καθώς και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), μετά από προηγούμενες ακροάσεις στο Ριζοκάρπασο με την παρουσία εποίκων μόνο.

29.09.2010

Αναφορά από τους νόμιμους ιδιοκτήτες γης στην περιοχή της Καρπασίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την σχεδιαζόμενη καταστροφική ανάπτυξη στην Βόρεια Ακτή του Ριζοκαρπάσου, σε περιοχή εντός των δυνητικών ορίων Natura 2000.

Τελική απαντητική θέση για την αναφορά, πήραμε στις 04.06.2012.

11.11.2010

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαντά μέσω του κυρίου Potočnic, εκφράζοντας ενδιαφέρον και ανησυχία για τις σχεδιαζόμενες αναπτύξεις και ζητά όπως η σχετική ευρωπαϊκή οδηγία ακολουθηθεί πλήρως.

18.11.2010

Έγινε νέα αναφορά από την ομάδα των νόμιμων ιδιοκτητών γης στην περιοχή της Καρπασίας καθώς και από τον ΜΚΟ «Φίλοι του Ακάμα» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την κατασκευή μεγάλου οδικού δικτύου δίπλα από περιοχή δυνητικά ανήκουσα στο πρόγραμμα Natura 2000.

Ακολουθεί αλληλογραφία μεταξύ της ομάδας των νόμιμων ιδιοκτητών γης στην περιοχή της Καρπασίας καθώς και τον ΜΚΟ «Φίλοι του Ακάμα» και της κυρίας Viezzer, η οποία επισυνάπτεται.

22.02.2011

Σύσκεψη στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο μεταξύ της ομάδας των νόμιμων ιδιοκτητών γης στην περιοχή της Καρπασίας και των «Φίλων του Ακάμα» και της ομάδας της κυρίας Viezzerγια προπαρασκευή ευρύτερης ακρόασης και παρουσίασης των σχεδίων διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών της Καρπασίας.

22.03.2011

Συνάντηση στις Βρυξέλλες μεταξύ της ομάδας των νόμιμων ιδιοκτητών γης στην περιοχή της Καρπασίας και των αρμοδίων από την Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Διεύρυνσης, στους οποίους δόθηκαν οι θέσεις της ομάδας.

10.05.2011

Οργανώθηκε πρώτη κανονική ακρόαση από την κυρία Viezzerκαι την ομάδας της καθώς και από την ομάδα των νόμιμων ιδιοκτητών γης στην περιοχή της Καρπασίας. Στην ακρόαση παρευρέθηκαν και οι παρακάτω ενδιαφερόμενοι:

-          The Coordinating Committee of Karpasia

-          “The Rizokarpason” Association

-          The Association of Yialousites

-          3 Chairmen of the Board of the Community if Rizokarpaso

-          Representatives of the Management Committee of the Monastery of Apostle Andreas

-          ΜΚΟ «Φίλοι του Ακάμα» με την τεχνική σύμβουλο της ομάδας, κυρία Αντωνία Θεοδοσίου

-          Και άλλοι

Μας δόθηκαν 2 μεταφρασμένα Σχέδια Διαχείρισης, που αφορούσαν μόνο την περιοχή Ριζοκαρπάσου. Δεν παρευρέθηκε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός από την ομάδα της κυρίας Viezzer, όπως μας είχαν υποσχεθεί στην συνάντηση που είχαμε στην Βρυξέλλες. Πρακτικά της ακρόασης και οι θέσεις που δώσαμε επισυνάπτονται. Αποδείχτηκε ότι ο προκαθορισμένος χρόνος δεν ήταν επαρκής για να συζητηθούν όλα τα εγερθέντα θέματα.

18.05.2011

Εστάλη απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφορικά με τα θέματα που εγείραμε στις Βρυξέλλες.

27.05.2011

Έγινε δεύτερη συμπληρωματική ακρόαση στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Λευκωσία.

07.06.2011

Εστάλη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε όλους τους εμπλεκομένους επιστολή με τις διαφωνίες που είχαμε μετά την ακρόαση των Σχεδίων Διαχείρισης στην Λευκωσία.

16.08.2011

Απάντηση από την κυρία Viezzerστην επιστολή μας ημερομηνίας 07.06.2011.

29.09.2011

Εστάλη από τους νόμιμους ιδιοκτήτες γης στην περιοχή της Καρπασίας καθώς και από τον ΜΚΟ «Φίλοι του Ακάμα» επιστολή στην κυρία Viezzerμε τις τελικές παρατηρήσεις μας επί των πρακτικών τους από τις δύο ακροάσεις.

03.10.2011

Η ομάδα των νόμιμων ιδιοκτητών γης στην περιοχή της Καρπασίας καθώς και ο ΜΚΟ «Φίλοι του Ακάμα» απαντούν στην επιστολή της κυρίας Viezzerκαθώς και σε όλους τους αρμόδιους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε όλα τα σημεία που εγείρει

 

Σειρά επιστολών μας, στις οποίες δεν πήραμε απαντήσεις

04.10.2011

Στάλθηκαν προς τον συνεργάτη της κυρίας Viezzer, διορθώσεις επί των πρακτικών και ζητήθηκε συνάντηση με την ομάδα τους για όλα τα εκκρεμή θέματα.

03.11.2011

Νέα επιστολή προς την κυρία Viezzerμε την επισήμανση ότι δεν λάβαμε καμιά ενημέρωση μετά και από την επίσκεψη της ιδίας στις Βρυξέλλες, όπου συζητήθηκαν και τα εγερθέντα θέματα.

30.11.2011

Παράκληση προς την κυρία Viezzerνα μας ενημερώσει για την επίσκεψή της στις Βρυξέλλες.

01.12.2011

Επανάληψη του αιτήματος.

23.12.2011

Νέα επιστολή προς την Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος για την εκκρεμούσα ενημέρωση και για τους μελλοντικούς σχεδιασμούς από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης.

16.03.2012

Στέλνεται ξανά επιστολή με νέα έκκληση προς την Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος για ενημέρωση και απαντήσεις που εκκρεμούν σε όλα τα θέματα που διατυπώθηκαν προηγουμένως

Σημείωση: Όλα τα προαναφερθέντα έγγραφα επισυνάπτονται.

_______________________________________________________________________

Οι Τούρκοι συνεχίζουν απερίσπαστοι την καταπάτηση της Ριζοκαρπασίτικης γης μας

Οι Τούρκοι συνεχίζουν απερίσπαστοι και ανενόχλητοι την καταπάτηση της Ριζοκαρπασίτικης γης στο περιοχή Μαύρο νοτιοδυτικά της κωμόπολής μας.

Παρά τα διάφορα διαβήματα των ριζοκαρπασιτών προς την Ευρωπαϊκή ένωση και ειδικά στο κλιμάκιό της, που διαχειρίζεται το δυνητικό σχέδιο Natoura 2000 της Καρπασίας, καθώς και μετά από ενημερώσεις ευρωβουλευτών και μελών της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, καμιά προσπάθεια -αν έγινε- δεν κατέστει δυνατό να σταματήσει τις προσπάθειες των κατακτητών για δημιουργία κάμπους του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Κυρήνειας.


Η πινακίδα που τοποθέτησαν πρόσφατα.


Παλαιότερη πινακίδα


Η δασώδης γη που εκχερσώθηκε καλύφθηκε με χώμα, ισοπεδώθηκε και είναι έτοιμη για να δεχθεί κτηριακές εγκαταστάσεις.
Ήδη θεμελιώθηκαν τα πρώτα κτήρια.

Ακολουθεί επιστολή που στάληκε πρόσφατα προς την ΥπΕξ.

Προς: Έντιμη Υπουργό Εξωτερικών

Υπουργείο Εξωτερικών

Λεωφ. Προεδρικού Μεγάρου

1447 Λευκωσία

Τηλ: +357-22-401200

Φαξ: +357-22-663649

 

 

Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012

 

Έντιμη κυρία Υπουργέ,

 

Σε συνέχεια της συνάντησης που είχαμε μαζί σας για θέματα που αφορούν την Καρπασία και τους εγκλωβισμένους, θα θέλαμε να επαναδιατυπώσουμε και γραπτώς την παράκληση μας, όπως:

 

Με δική σας πρωτοβουλία, να ανασυσταθεί ένα συντονιστικό κλιμάκιο από τα διάφορα αρμόδια τμήματα των Υπουργείων Εξωτερικών και Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, το οποίο, με την βοήθεια και την συμμετοχή τόσο των ιδιοκτητών γης όσο και της οργάνωσης «Φίλοι του Ακάμα», να συμβάλλει υπεύθυνα, τεκμηριωμένα και προληπτικά στην διαχείριση του μεγάλου ζητήματος προστασίας της φύσης στην Καρπασία.

 

Για την προστασία της περιοχής αυτής η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκπονήσει σχέδια δράσης και διέθεσε και θα διαθέσει οικονομικούς πόρους για μελλοντική εκπόνηση σχεδίων προστασίας.

 

Η προηγούμενη εμπειρία για αυτό το ζήτημα έδειξε ότι, με αυτόν τον τρόπο, παραλείψεις και λάθη που έγιναν, μπορούν να μην επαναληφθούν και οποιεσδήποτε παρεμβάσεις να φέρουν θετικό αποτέλεσμα.

 

Είμαστε σίγουροι για την θετική σας ανταπόκριση και θα μας βρείτε στη διάθεσή σας για όσες περαιτέρω πληροφορίες χρειαστείτε.

 

Με εκτίμηση,

 

 

χχχ χχχχχ

(εκ μέρους των νόμιμων ιδιοκτητών γης)

 

χχχ χχχχχ

(εκ μέρους των «Φίλων του Ακάμα»)

 


English


Ελληνικοί Ραδιοσταθμοί
 

 


Οι εφημερίδες έγραψαν για το Ριζοκάρπασον


Σχολιάζουμε, Κρίνουμε, ΕπικρίνουμεΕυρωπαϊκή Ένωση


Κυπριακή Δημοκρατία


Ανακοινώσεις


Έφηβος ΒουλευτήςΠρώτο Κουδούνι


Γιάννης ΜανιταράςΚινηματογράφος Λουϊζιάνα

Για χρήση οποιουδήποτε περιεχόμενου επικοινωνήστε μαζί μας. © 2010 Copyright Εκδόσεις "ρο"
Επικοινωνία - Email
Επισκέψεις από: 11/10/1999