Αξιούμε!!!

Κάνε δική σου τη σελίδα μας.

Κύρια Σελίδα.

Εμείς...
Χάρτης
Ομιλίες
Έγραψαν...

Τα Σχολεία μας

Εκπαίδευση
Ενημέρωση
Δημοτικό & Νηπιαγωγείο
Γυμνάσιο
Τα παιδιά μας γράφουν

Δημογραφικά Στοιχεία
Κάτοικοι, Κοινοτικό Συμβούλιο, Σχολική Εφορεία

Μαθητές
Ιστορία
Ασχολίες Κατοίκων

Καταστροφή Πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Οι "Δικοί" μας γιοι
Χερσόνησος Αγίων

Απόστολος Ανδρέας (1)
Απόστολος Ανδρέας (2)

’γιος Φίλωνας (1)
’γιος Φίλων (2)
’γιος Συνέσιος (1)
Αγ. Συνέσιος (2)
Αγία Φωτεινή
Μονή και Θαύματα του Απ. Ανδρέα
H Eπισκοπή Καρπασίας

Εγκλωβισμένοι
Το δράμα των εγκλωβισμένων
Οι εγκλωβισμένοι μας
Δολοφονίες, Ξυλοδαρμοί, Κλοπές
ΚΑΡΠΑΣΙΑ: Οι τελευταίοι των Ευρωπαίων εγκλωβισμένων
Μηνύματα Εγκλωβισμένων
Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο οδήγησαν οι Ριζοκαρπασίτες τους Τούρκους

Τα δικά μας
Ριζοκαρπασίτικες Συνταγές
Συντυχάννετε (ομιλείτε) ριζοκαρπασίτικα;
Το χωρκόν μου
Ο καιρός στο Ριζοκάρπασον

Το Ριζοκάρπασον στη μνήμη μας
Σωματεία

Ιστορία
Γεωγραφία
Τοπωνυμία
Παραλίες
Μνήμες

Πρόσωπα
Οι Ριζοκαρπασίτες γράφουν
Χερσόνησος Ηρώων
Αγνοούμενοι
Γιάννης Μανιταράς

Το Μαρίν
Νάσα Παταπίου
Πάρις Αθανασιάδης
Γιάννης/Μαρία


Φωτογραφίες
Φωτογραφίες του χθες  (1)
Νέες ανέκδοτες μαθητικές φωτογραφίες  (2)
Νέες Ανέκδοτες φωτογραφίες  (3)
Ανέκδοτες φωτογραφίες  (4)
Νέες Φωτογραφίες  (5)
Νέες μαθητικές φωτογραφίες  (6)
Φωτογραφίες σήμερα (7)
Φωτογραφίες σήμερα (8)

Μαθητικές (9)

Εφημερίδα Ριζοκαρπάσου
Τεύχος 1
Τεύχος 2
Τεύχος 3

Τεύχος 4
Τεύχος 5

Τεύχος 6
Τεύχος 7
Τεύχος 8

Τεύχος 9


’λλες ενδιαφέρουσες σελίδες
Τα κατεχόμενα μνημεία μας

Υπουργείο Παιδείας
Κώμα Γιαλού
Νέτα
Επισκοπή Καρπασίας
Lobby for Cyprus
Cypriot Federation

Nepomak
Rizokarpasso fc
ΚατωκοπιάΤηλεφωνικοί κατάλογοι:

ΑΤΗΚ (Κύπρου)

Ο.Τ.Ε (Ελλάδας)

Αρχείο

Τελική γιορτή Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου 2007

Η γιορτή αυτή θα μπορούσε να ήταν αλλιώτικη. Θα μπορούσε να έχει πανηγυρικό χαρακτήρα αφού το Γυμνάσιό μας φέτος συμπλήρωσε αισίως τα 90 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Η γιορτή όμως που έγινε στο Ριζοκάρπασον δεν ήταν έτσι όπως άρμοζε. Σίγουρα δεν ήταν ούτε σαν τις άλλες γιορτές που γίνονται στις ελεύθερες περιοχές. Η ανελεύθερη έκφραση, η στενή παρακολούθηση από πράκτορες του κατοχικού καθεστώτος και η κατοχή γενικά κάνει τη γιορτή αυτή διαφορετικά. Πάντοτε, με ένα κόμπο στη ψυχή δρούμε και εργαζόμαστε μας, είπε ένα καθηγητής. Μετρούμε, ακόμα και μέσα στην τάξη τα λόγια και τις λέξεις μας.

Παρόντες στη γιορτή ο ο εγκλωβισμένος ιερέας αιδεσιμότατος Παπάζαχαριας, ο βουλευτής Πρόεδρος της επιτροπής παιδείας της Βουλής κ. Τορναρίτης, ο βουλευτής κ. Γεώργιος Γεωργίου, ο γραμματέας του Προέδρου της βουλής κ. Βάσος Γεωργίου, πολλοί εγκλωβισμένοι Ριζοκαρπασίτες αλλά και Ριζοκαρπασίτες που έφθασαν από τις ελεύθερες περιοχές και αρκετοί ξένοι φίλοι των εγκλωβισμένων.
 

H τελική γιορτή εδώ είναι φως στο σκοτάδι

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Χριστόφια στην τελική γιορτή του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου

29/06/2007

Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά εδώ στο ακριτικό Ριζοκάρπασον, όχι μόνο για να εκφράσουμε το θαυμασμό μας για τον ωραίο αγώνα τον οποίο διεξάγετε με υπομονή, προσμονή και εγκαρτέρηση, αλλά και για να σας πούμε ότι είμαστε δίπλα σας, έτοιμοι να συμβάλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στη λύση των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζετε.

Είναι με χαρά και συγκίνηση που ως Πρόεδρος της Βουλής απευθύνω για άλλη μια φορά χαιρετισμό, με την ευκαιρία της λήξης του σχολικού έτους στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου. Εργαστήκατε και αυτό το σχολικό έτος κάτω από δύσκολες και ιδιόμορφες συνθήκες. Αγωνιστήκατε όλοι, διεύθυνση, καθηγητές, μαθητές, γονείς, το ολιγάριθμο προσωπικό του σχολείου και γενικά όλοι οι εγκλωβισμένοι, για να λειτουργούν τα σχολεία του Ριζοκαρπάσου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε λίγο θα παρακολουθήσουμε τις δημιουργίες των καθηγητών και των μαθητών που αποτελούν ένα μικρό δείγμα του όλου έργου σας. Εκφράζουμε προκαταβολικά τα συγχαρητήριά μας προς όλους τους συντελεστές, γιατί αυτά που θα παρουσιάσετε είναι κατάθεση ψυχής. Η τελική γιορτή στο Ριζοκάρπασον δεν είναι όπως αυτές στα ελεύθερα σχολεία της πατρίδας μας. Η τελική γιορτή εδώ είναι φως στο σκοτάδι. Είναι εκπαιδευτικό γεγονός, είναι πολιτιστικό γεγονός, είναι εκδήλωση αντίστασης, είναι μήνυμα ελπίδας ότι θα έλθει η μέρα που κι εδώ θα οργανώνουμε τελετές μέσα σε συνθήκες ελευθερίας, ασφάλειας και ευημερίας.

Όσον αφορά στο Κυπριακό θα ήθελα να σας πω ότι, δυστυχώς, βρίσκεται σε στασιμότητα. Ο χρόνος περνά αναξιοποίητος ένεκα της κωλυσιεργούς στάσης της τουρκικής πλευράς. Έχουμε την άποψη πως, αν η συμφωνηθείσα διαδικασία της 8ης Ιουλίου έπαιρνε το δρόμο της και εφαρμοζόταν, πιθανό μέχρι σήμερα να είχαν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με στόχο τη συνολική επίλυση του Κυπριακού. Στόχος μας είναι να επιτευχθεί η λύση του προβλήματος το συντομότερο δυνατό. Λύση δίκαιη υπό τις περιστάσεις, βιώσιμη και λειτουργική. Λύση που να τερματίζει την κατοχή και να επανενώνει την Κύπρο. Λύση που να αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες ολόκληρου του λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του και όχι τα συμφέροντα των όποιων ξένων. Η βάση για μια τέτοια λύση υπάρχει. Είναι οι συμφωνίες υψηλού επιπέδου του 1977 και 1979 που προνοούν για λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, είναι τα περί Κύπρου ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και οι αρχές του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.

Αγαπητοί φίλοι,

Μαζί με το θερμό και εγκάρδιο μας χαιρετισμό, σάς μεταφέρουμε την αγάπη και την εκτίμηση μας για το έργο που επιτελείτε όλοι, καθηγητές, μαθητές, σχολική εφορεία, γονείς. Μεταφέρω το θαυμασμό μας προς όλους τους εγκλωβισμένους μας που μέσα σε αντίξοες συνθήκες κράτησαν ζωντανό τούτον εδώ τον τόπο.

Εδώ και τριάντα τρία χρόνια μερικές εκατοντάδες Ριζοκαρπασιτών, μέσα από μεγάλες δυσκολίες και αντιξοότητες, ξεπερνώντας τον εαυτό τους, επιμένουν να κρατούν αυτά τα χώματα και να προσμένουν με καρτερικότητα την ημέρα που θα φυσήξει ένας αέρας όπως λέει και ο ποιητής. Ο αέρας της ελευθερίας και της χαράς. Γι’ αυτό τον αέρα της ελευθερίας και της πραγματικής επανένωσης της πατρίδας μας, συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση του λαού μας, αντλώντας δύναμη και κουράγιο από το δικό σας παράδειγμα, εσάς των εγκλωβισμένων, που στέκεστε αγέρωχοι στον τόπο σας, στον τόπο μας και διατηρείτε την ελπίδα της επανένωσης ζωντανή.

Για άλλη μια φορά σας συγχαίρουμε για το αξιόλογο έργο που επιτελείτε στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου και σας ευχόμαστε όπως η νέα σχολική χρονιά είναι ακόμη πιο παραγωγική. Σας υποσχόμαστε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό σας σε ό,τι χρειαστείτε.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να σας πω ότι αμέσως μετά το καλοκαίρι προγραμματίζω να επισκεφθώ την κοινότητα Ριζοκαρπάσου και οπωσδήποτε τα σχολεία του και τα παιδιά του.

Σημείωση: Τον Πρόεδρο της Βουλής εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Διευθυντής του Γραφείου του κ. Βάσος Γεωργίου, ο οποίος διάβασε και το χαιρετισμό.

Ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής της Παιδείας

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Παιδείας Νίκος Τορναρίτης, απευθυνόμενος στους μαθητές του Ριζοκαρπάσου, είπε πως «εδώ και πολλά χρόνια έχετε αποδείξει σε όλους μας τι σημαίνει ελεύθερος, τι σημαίνει δημοκρατικός, τι σημαίνει ευρωπαίος πολίτης, με όλη την σημασία της λέξης». Ο ίδιος ευχήθηκε όπως η νέα σχολική χρονιά που έρχεται να μην είναι σαν όλες τις άλλες που πέρασαν, αλλά την ίδια μέρα την επόμενη χρονιά μαζί με το τέλος του σχολικού έτους, να γιορτάσουμε και την επανένωση της πατρίδας μας.

Με γεννήτρια ρεύματος τέλεσαν την τελική γιορτή του οι μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου.
Φαίνεται ότι τα προβλήματα και οι ταλαιπωρίες που μας δημιουργούσαν οι ψηλές θερμοκρασίες και οι διακοπές ρεύματος εδώ στις ελεύθερες περιοχές, επηρέασαν και τα κατεχόμενα. Χωρίς βέβαια να αποκλείουμε και την περίπτωση σαμποτάζ από τον κατοχικό στρατό.
Παραλίγο ολόκληρη η γιορτή να τιναχτεί στον αέρα, όταν στις τρεις η ώρα το απόγευμα υπήρξε διακοπή ρεύματος στο Ριζοκάρπασον. Αμέσως άρχισαν οι ενέργειες για επίλυση του προβλήματος. Την σωτήρια λύση έδωσε συγχωριανός μας εγκλωβισμένος ο οποίος πρόσφερε την μικρή ηλεκτρογεννήτριά του με αποτέλεσμα να μπορέσει να λειτουργήσει η μικροτηλεφωνική του σχολείου και να διεξαχθεί η τελική γιορτή

Το πρόγραμμα της γιορτής περιλάμβανε:

Πρόγραμμα:
1. Λογοδοσία της Διευθύντριας του σχολείου ΅ας, κ. Ξένια Αρχοντίδου.
2. Αντιφώνηση από τη τελειόφοιτη ΅αθήτρια του λυκειακού κύκλου, Γεωργία Μηνά.
3. Τη Διευθύντρια κ. Ξένια Αρχοντίδου, η οποία φεύγει από το Γυ΅νάσιο Ριζοκαρπάσου και τους Βοηθούς Διευθυντές κ.κ.Τάσο Αρχοντίδη και Ανδρούλλα Φιλή, θα χαιρετίσουν: α) Εκ ΅έρους του συνδέσ΅ου γονέων, ο πρόεδρος κ. Ζαχαράκης Χάρπας β) Εκ ΅έρους του καθηγητικού συλλόγου, θα ΅ιλήσει η κ. Μαρία Στεφάνου και γ) Εκ ΅έρους των ΅αθητών του σχολείου ΅ας, θα ΅ιλήσει η ΅αθήτρια Μιχαέλλα Συναϊνού (Γ ').
4. Θεατρική Σκηνή, Γαϊδούρειος Ίππος, του Βασίλη Αναστασιάδη.
5. Επίδοση απολυτηρίων, δελτίων προόδου, βραβείων και Δώρων.
6. Έκπληξη!!! (Με πρωτοβουλία των ΅αθητών ΅ας.) Επιλογή ΅ουσικής - χορογραφίας από τις ΅αθήτριες: Κατερίνα Σώττου (ΔΙ), Μαρία Χάρπα (Δ'), Μιχαέλλα Συναϊνού (Γ), Κυριακούλλα Ηλία (Β'), ’ντρη Σώττου (
 

Συντελεστές:
۩ Τα τραγούδια που ακούγονται στη θεατρική σκηνή, δίδαξε η ΅ουσικός του σχολείου ΅ας, η Β.Δ κ. Λουκία Λυσάνδρου.
۩ Τη θεατρική σκηνή δίδαξαν και σκηνοθέτησαν οι φιλόλογοι του σχολείου ΅ας, Μαρία Στεφάνου και Μαρία Ζαχαρίου.
۩ Σκηνικά: Κωνσταντίνος Πετρίδης, καθηγητής τέχνης.
۩ Λα΅βάνουν ΅έρος οι ΅αθητές/τριες: Γιώργος Χ" Γιάwης (Ε'), Γιώργος Προδρό΅ου (Δ'), Μαρία Χάρπα (Δ'), Δη΅ήτρης Κοτσιεκκάς (Β'), Κυριακούλλα Ηλία (Β').
۩ Στη χορωδία συ΅΅ετέχουν οι ΅αθητές/τριες: Ελένη Συναϊνού (Ε'), Γιώργος Χ" Γιάννης (ΕΙ), Κατερίνα Σώττου (Δ'), Έλλη Γιωργαλλή (Δ'), Γιώργος Προδρό΅ου (Δ'), Μαρία Χάρπα (Δ'), Μιχαέλλα Συναϊνού (Γ), Ελένη Χ" Γιάννη (Β'), Κυριακούλλα Ηλία (Β΄) Δη΅ήτρης Κοτσιεκκάς (Β'), Παναγιώτης Προδρό΅ου (Β΄).
۩
Μικροφωνική: Λεύκος Ελευθερίου.
۩
Επι΅έλεια: Λουκία Λυσάνδρου.


 

Λογοδοσία της διευθύντριας κ. Ξένιας Αρχοντίδου

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟΥ ΣΧΟΛΙKH ΧΡΟΝΙΑ
2006-2007 28 Ιουνίου 2007

Αιδεσι΅ότατε, εκλεκτοί προσκεκλη΅ένοι, αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί γονείς και συγχωριανοί, κυρίες και κύριοι. Φτάσα΅ε και φέτος αισίως στο τέλος κι' αυτής της σχολικής χρονιάς, της τρίτης χρονιάς από την επαναλειτουργία του Γυ΅νασίου Ριζοκαρπάσου και έχου΅ε τη χαρά να είμαστε και πάλι εδώ μαζεμένοι για την τελική γιορτή του σχολείου ΅ας.

Σας καλωσορίζω λοιπόν στην τελική ΅ας γιορτή και εκφράζω τις ευχαριστίες των συναδέλφων ΅ου και τις δικές ΅ου για την τιμή που ΅ας κάνετε να είσαστε απόψε ΅αζί ΅ας.

Το σχολείο ΅ας που είναι εξατάξιο από πέρυσι, λειτούργησε και φέτος ΅ε κανονικό πλήρες πρόγραμμα και ΅ε όλες τις επιλογές ΅αθη΅άτων Λυκειακού κύκλου που επιθυ΅ούσαν οι ΅αθητές, όπως ακριβώς γίνεται και στις ελεύθερες περιοχές. Είναι ένα σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης πλήρως εξοπλισ΅ένο και ε΅πλουτισ΅ένο ΅ε εποπτικό, διδακτικό και άλλο υλικό που παρέχει ίσες ευκαιρίες ΅όρφωσης και στα παιδιά του Ριζοκαρπάσου.
 

Αυτή τη χρονιά το Γυ΅νάσιο ΅ας λειτούργησε ΅ε 5 τάξεις και 27 ΅αθητές: 6 στη Β' τάξη, 1 στη Γ', 10 στη Δ', 6 στην Ε'και 4 στην Στ' τάξη. Δυστυχώς δεν λειτούργησε Α' Γυ΅νασίου διότι δεν υπήρχαν παιδιά από το Δη΅οτικό. Καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς λειτούργησαν η χορωδία του σχολείου, αθλητικό απόγευ΅α, απογευ΅ατινό φροντιστήριο Αγγλικών σε τρία επίπεδα και απογευ΅ατινά ενισχυτικά ΅αθή΅ατα στα Νέα Ελληνικά και στα Μαθη΅ατικά. Έγιναν επίσης κάποιες γιορτές και δραστηριότητες όπως εκκλησιασ΅οί, εκδρο΅ές, καθαρισ΅ός της αυλής, φύτευση λουλουδιών και άλλα. Εδώ να αναφέρω ότι το σχολείο ΅ας συ΅΅ετείχε στους περιφερειακούς αγώνες δρό΅ου επί ανω΅άλου εδάφους, στους Περιφερειακούς αγώνες στίβου και στον Παγκύπριο Ανώ΅αλο δρό΅ο, όπου οι ΅αθητές ΅ας είχαν αξιόλογες επιδόσεις.

Αξιοση΅είωτη ήταν η Χριστουγεννιάτική ΅ας γιορτή που έγινε στο χώρο του σχολείου και κατά τη διάρκεια της οποίας δη΅ιουργήθηκε κατανυκτική ατ΅όσφαιρα ΅ε τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και τη θεατρική σκηνή. Αποτελεί τι΅ή για ΅ας η παρουσία στη Χριστουγεννιάτική ΅ας γιορτή του πρύτανη του Πανεπιστη΅ίου Κύπρου κ. Σταύρου Ζένιου, ο οποίος πάντοτε ΅ας σκέφτεται και δηλώνει παρών.

Επίσης ση΅αντική πιστεύω ότι ήταν η παρουσία της χορωδίας ΅ας στη λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής όπου έψαλλε τα εγκώ΅ια. Ελπίζω και η αποψινή ΅ας γιορτή να ικανοποιήσει τους καλεσ΅ένους ΅ας.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του σχολείου θα ήθελα να αναφέρω ότι καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς εργάστηκαν καθηγητές και ΅αθητές, και τους ευχαριστώ πολύ, για τη διαθε΅ατική προσέγγιση των στόχων του έτους . Αντι΅ετωπίσθηκαν ΅ε ενθουσιασ΅ό και προβλη΅ατισ΅ό όλοι οι στόχοι: Ίσες ευκαιρίες για τα δύο φύλα και όλες τις φυλές , η αξία της απόκτησης περιβαλλοντικής συνείδησης; η ση΅ασία της ασφάλειας και της υγείας στην ποιότητα ζωής, ενη΅έρωση για την εισαγωγή και ισοτιμία του ευρώ στη χώρα ΅ας ΅ε την έναρξη του νέου έτους.

Η τριή΅ερή ΅ας εκδρομή στο Παραλίμνι, 3 μέρες πριν τις διακοπές του Πάσχα, άφησε ωραίες αναμνήσεις και χρήσι΅ες ε΅πειρίες στα παιδιά. Φιλοξενηθήκαμε από διάφορους φορείς της κοινότητας του Παραλι΅νίου τους οποίους είχε κινητοποιήσει ΅ε δική του πρωτοβουλία ο Διευθυντής του Λυκείου Παραλιμνίου κ. Δη΅ήτρης Μακρίδης . Τους ευχαριστούμε πολύ ΅' αυτή την ευκαιρία. Η συμμετοχή ΅ας επίσης στην Στ' Μαθητιάδα της Πρώτης Σερρών στη Βόρειο Ελλάδα από 11 ΅έχρι 16 Μα'ϊου ήταν ένα σύνολο Εμπειριών Χρλησιμων, ωραίων και αξέχαστων ιδίως για τα παιδιά. Ήταν αποστολή του Υ.Π.Π. το οποίο επέλεξε το Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου για να εκπροσωπήσει όλα τα σχολεία της Κύπρου. Κατά τη διάρκεια της Στ'Μαθητιάδας τα παιδιά ΅ας της Β' και Γ' Γυμνασίου έλαβαν ΅έρος σε αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν παιδιά της ηλικίας τους από την Ελλάδα και από ελληνικά σχολεία του Απόδη΅ου Ελληνισ΅ού.

Αξιοση΅είωτη επίσης ήταν η τριή΅ερη εκδρο΅ή των ΅αθητών της Δ' και Ε' τάξης στην Αγία Νάπα σαν επιβράβευση στην επιτυχία τους στο διαγωνισ΅ό καθαριότητας του σχολείου.

Κατά την διάρκεια της εκδρο΅ής αυτής που έγινε ΅ετά τις τελικές εξετάσεις από 4 ΅έχρι 6 Ιουνίου οι ΅αθητές ΅ας φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο "Ανώνυ΅ος" ΅ε δωρεάν δια΅ονή και διατροφή από τον κ. Μιχάλη Στεργίδη τον οποίο ευχαριστού΅ε πολύ για την προσφορά και την αγάπη του προς το σχολείο ΅ας.

Εδώ θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την ΕΣΗΕΑ (Ενωση Συντακτών η΅ερησίων Εφη΅ερίδων Αθηνών) για την προσφορά τους στο σχολείο, όσους πρόσφεραν χρη΅ατικά ποσά για βραβεία, κό΅΅ατα και οργανώσεις που ΅ας επισκέπτονται και φέρνουν δώρα στα παιδιά ή βραβεύουν τα σχολεία ΅ας για την προσφορά τους στον τόπο.

Ευχαριστώ επίσης την Υπηρεσία Ανθρωπιστικών Θε΅άτων, το Σύνδεσ΅ο Γονέων και τη Σχολική Εφορεία  για την άψογη συνεργασία.

Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συντελεστές αυτής της γιορτής, τους Βοηθούς Διευθυντές και γενικά όλους τους συναδέλφους για την προσφορά τους στο σχολείο καθώς επίσης την επι΅ελήτρια και την επιστάτρια του σχολείου.

Και τώρα να ΅ου επιτρέψετε να απευθυνθώ λίγο στους τελειόφοιτούς ΅ας του Λυκειακού και Γυ΅νασιακού κύκλου. Αγαπητά ΅ας παιδιά, αισθάνο΅αι να σας διαβιβάσω την αγάπη και τις ευχαριστίες των καθηγητών σας και τις δικές ΅ου για την προσφορά σας στον τόπο και να ευχηθώ σε σας και τις οικογένειές σας ό,τι καλύτερο. Υπήρξατε ολόχρονα ΅αθητές ΅ε άψογη συ΅περιφορά, κάνατε προσπάθεια για όσο το δυνατό καλύτερη επίδοση και ΅ας δίνετε απόψε τη χαρά να σας επιδώσου΅ε απολυτήρια, ένα Γυ΅νασιακού κύκλου και 4 Λυκειακού κύκλου (Μέσης εκπαίδευσης).

Σε σας τους τελειοφοίτούς ΅ας του Λυκειακού κύκλου ευχό΅αστε καλή επιτυχία σε όσους από σας θα συνεχίσουν τις σπουδές τους, καλή σταδιοδρο΅ία, καλή τύχη γενικότερα και καλύτερες προοπτικές διαβίωσης στον τόπο ΅ας. Σε σένα την τελειόφοιτή ΅ας του Γυ΅νασιακού κύκλου αλλά και σε όλα τα παιδιά του σχολείου ΅ας, ευχό΅αστε καλή πρόοδο την επό΅ενη χρονιά. Χρειάζεται ΅εγαλύτερη προσπάθεια εκ ΅έρους σας για καλύτερη επίδοση στα ΅αθή΅ατά σας. Ελπίζω ότι θα αντιληφθήτε πόσο ΅εγάλη αξία έχει η ΅όρφωση, πόσο ση΅αντικό είναι να αποκο΅ίσετε όσο το δυνατό περισσότερα από τη φοίτησή σας στο σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης, άσχετα αν θα συνεχίσετε σπουδές στο Πανεπιστή΅ιο ή όχι.

Τελειώνοντας, αγαπητοί φίλοι, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ξανά όλους για την παρoυσία σας και να σας ευχηθώ καλή βραδιά και καλό καλοκαίρι.

Οι Βραβευθέντες μαθητές μας

1. Ο Ό΅ιλος Inner Wheel Α΅΅οχώστου προσφέρει τα εξής βραβεία:

α) Βραβείο £100 στον πρώτο κατά σειρά βαθ΅ολογίας ΅αθητή του Λυκειακού κύκλου και επίσης £1Ο0 στον πρώτο ΅αθητή του Γυ΅νασιακού κύκλου. Απονέ΅εται στους:
Αγγέλα Χάρπα
της Ε' ΅ε γενικό βαθ΅ό 18 1/12 και  Δη΅ήτρη Κοτσιεκκά της  Β' ΅ε γενικό βαθ΅ό 19 4/15

β) Βραβείο £50 στο δεύτερο κατά σειρά βαθ΅ολογίας ΅αθητή του Λυκειακού κύκλου και επίσης £50 στο δεύτερο του Γυ΅νασιακού κύκλου. Απονέ΅εται στους:
Ανδρέα Συναϊνού της Δ' ΅ε γενικό βαθ΅ό 17 12/14 και Μιχαέλλα Συναϊνού της Γ' ΅ε γενικό βαθ΅ό 19 1/15

2. Ο Σύνδεσ΅ος Φίλων Παιδιών των Εγκλωβισ΅ένων προσφέρει τα εξής βραβεία:

α) Βραβείο £40 για τον πρώτο κατά σειρά βαθ΅ολογίας ΅αθητή κάθε τάξης:
Για τη Β' τάξη απονέ΅εται στο Δη΅ήτρη Κοτσιεκκά
Για την Γ' τάξη απονέ΅εται στη Μιχαέλλα Συναϊνού
Για την Δ' τάξη απονέ΅εται στον Ανδρέα Συναϊνού
Για την Ε' τάξη απονέ΅εται στην Αγγέλα Χάρπα
Για την Στ' τάξη απονέ΅εται στη Γεωργία Μηνά

β) Βραβείο £20 για το δεύτερο κατά σειρά βαθ΅ολογίας ΅αθητή κάθε τάξης:
Για τη Β' τάξη απονέ΅εται στον Παναγιώτη Προδρό΅ου
Για τη Γ' τάξη δεν υπάρχει δεύτερος
Για τη Δ' τάξη απονέ΅εται στο Γιώργο Προδρό΅ου
Για τη Ε' τάξη απονέ΅εται στο Γιώργο Χατζηγιάwη
Για την Στ' τάξη απονέ΅εται στη Ζαχαρούλα Σώττου

γ) Βραβείο £30 απονέ΅εται στον καλύτερο αθλητή και επίσης £30 στην καλύτερη αθλήτρια του σχολείου ΅ας. Απονέ΅εται στους: Γιώργο Χατζηγιάwη και Ζαχαρούλα Σώττου.

3. Το ΔΗ.ΚΟ. Α΅΅οχώστου προσφέρει βραβείο £50 στον τελειόφοιτο ΅αθητή που έκανε τις λιγότερες απουσίες αυτή τη σχολική χρονιά. Απονέ΅εται στη ΅αθήτρια Ζαχαρούλλα Σώττου.

4. Το Κοινοτικό Συ΅βούλιο Κατοκοπιάς προσφέρει τα εξής βραβεία:

α) Βραβείο £30 λιρών στον πρώτο κατά σειρά βαθ΅ολογίας ΅αθητή του σχολείου, ανεξαρτήτως τάξης και κύκλου. Απονέ΅εται στο Δη΅ήτρη Κοτσιεκκά της Β' ΅ε γενικό βαθ΅ό 19 4/15

β) Βραβείο £20 στον δεύτερο κατά σειρά βαθ΅ολογίας ΅αθητή του σχολείου ΅ας, ανεξαρτήτως τάξης και κύκλου. Απονέ΅εται στη ΅αθήτρια Μιχαέλλα Συναϊνού ΅ε γενικό βαθ΅ό 19 1/15

5. Ο κ. Σωτήρης Κεφάλας, καθηγητής από το Παραλί΅νι προσφέρει:

α) Βραβείο £50 για το ΅αθητή του σχολείου ΅ας που πήρε τον πιο ψηλό βαθ΅ό στις τελικές εξετάσεις στα Μαθη΅ατικά. Απονέ΅εται στη ΅αθήτρια της Γ τάξης Μιχαέλλα Συναϊνού που πήρε 19 στο τελικό γραπτό.

β) Βραβείο επίσης £50 λιρών στον καλύτερο αθλητή του σχολείου ΅ας. Απονέ΅εται στο Γιώργο Χατζηγιάwη ο οποίος τερ΅άτισε 4ος στον Περειφεριακό Ανώμαλο δρό΅ο και προκρίθηκε και συ΅΅ετείχε στον Παγκύπριο Ανώ΅αλο δρό΅ο που διεξήχθη στην Πάφο. Επίσης ο ίδιος αθλητής συ΅΅ετείχε στους Περιφερειακούς Αγώνες στίβου όπου τερ΅άτισε 2ος στα 3000 ΅έτρα

6. Η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού ναού Παναγίας Φανερω΅ένης Λευκωσίας προσφέρει το ποσό των £100 για να δια ΅οιραστεί ΅εταξύ των αρίστων του σχολείου. ’ριστοι είναι οι ΅αθητές που συγκεντρώνουν γενικό βαθ΅ό 18,5 και πάνω.

Απονέ΅εται στους Δη΅ήτρη Κοτσιεκκά της B' με γενικό βαθ΅ό 19 4/15 και στη Μιχαέλλα Συναϊνού της Γ τάξης ΅ε γενικό βαθ΅ό 19 1/15 το ποσό των £50 στον καθένα.

7. Οι κυρίες Θέλ΅α Χριστοδούλου-Αντωνιάδου και Νίκη Μαχαλεπή προσφέρουν τα εξής βραβεία:

α) Βραβείο £50 στον πρωτεύσαντα ΅αθητή των τελειοφοίτων του Λυκειακού κύκλου εις ΅νή΅ην του παππού και της γιαγιάς Γιάwη και Μαρκαρούς Τσιάτταλου.

Απονέ΅εται στην τελειόφοιτη ΅αθήτρια Γεωργία Μηνά.

β) Βραβείο £50 εις ΅νή΅ην του θείου τους Νίκου Τσιάτταλου στην πρώτη τελειόφοιτη του Γυ΅νασιακού κύκλου.
Απονέ΅εται στη ΅αθήτρια Μιχαέλλα Συναϊνού.

8. Ο κύριος Ηλίας Ηλία Μανιταρά προσφέρει το ποσό των £50 λιρών εις ΅νή΅ην του πατέρα του Γιάννη Μανιταρά για το ΅αθητή του σχολείου ΅ας που συγκέντρωσε την πιο ψηλή βαθ΅ολογία στα Νέα Ελληνικά.

Απονέ΅εται στο ΅αθητή της Δ' τάξης Ανδρέα Συναϊνού.

9. Ο κύριος Ανδρέας Κλώνης προσφέρει το βραβείο των £50 εις ΅νή΅ην του γιου του Παύλου Κλώνη για το ΅αθητή του σχολείου ΅ας που συγκέντρωσε την πιο ψηλή βαθ΅ολογία στα Μαθη΅ατικά. (γενικό βαθ΅ό τρι΅ήνων και τελικού γραπτού)

Απονέ΅εται στο ΅αθητή Δη΅ήτρη Κοτσιεκκά.

10. Επίσης η κυρία Λουκία Λυσάνδρου προσφέρει δύο βραβεία - κύπελλα για το διαγωνισ΅ό στο ΅άθη΅α της Μουσικής:

Στο Γυ΅νασιακό κύκλο, όπου τα παιδιά διαγωνίστηκαν ατο΅ικά, το βραβείο απονέ΅εται στο Δη΅ήτρη Κοτσιεκκά.

Στο Λυκειακό κύκλο, όπου τα παιδιά διαγωνίστηκαν κατά τάξεις, το βραβείο απονέ΅εται στην Ε' τάξη.
Παραλα΅βάνει ο Πρόεδρός της Γιώργος Χατζηγιάwης.

 


English


Ελληνικοί Ραδιοσταθμοί
 

 


Οι εφημερίδες έγραψαν για το Ριζοκάρπασον


Σχολιάζουμε, Κρίνουμε, ΕπικρίνουμεΕυρωπαϊκή Ένωση


Κυπριακή Δημοκρατία


Ανακοινώσεις


Έφηβος ΒουλευτήςΠρώτο Κουδούνι


Γιάννης ΜανιταράςΚινηματογράφος Λουϊζιάνα

Για χρήση οποιουδήποτε περιεχόμενου επικοινωνήστε μαζί μας. © 2010 Copyright Εκδόσεις "ρο"
Επικοινωνία - Email
Επισκέψεις από: 11/10/1999